nieuws

Verstegen lanceert als eerste vullingen voor 3D foodprint cartridges

Restaurant 1259

Verstegen zegt als eerste producent ter wereld vullingen te hebben gemaakt voor de 3D foodprint cartridges. De vullingen werden samengesteld door Jan Smink van De Librije en Michiel Sloff van Verstegen.

Verstegen lanceert als eerste vullingen voor 3D foodprint cartridges

Ceo Michel Driessen van Verstegen vertelt aan Misset Horeca dat de vullingen geen smaak-, kleur- en geurstoffen bevatten. Ze zijn geschikt om diverse applicaties te printen dus multi-design printbaar. In eerste instantie is er een assortiment van rode biet met kardemon, hollandaise met kerrie en een reguliere hollandaise. Het betreft een samenwerking met leverancier van 3D-foodprinters Byflow.

‘3D printer op tafel bij de gast’

Nina Hof ceo van Byflow: ‘De printer is mobiel en kan op tafel worden gezet bij de gasten. Dat geeft veel extra beleving en levert extra marge op.’ De vullingen kosten rond de 2 euro per stuk. ‘Een cartridge bevat voldoende vulling voor één voorgerecht, of vijf amuses.’ Er kan tot 4,5 centimeter de hoogte in gewerkt worden. De printers zelf kunnen aangeschaft worden voor 3300 euro .

Experiment

Jeroen van der Graaf, manager creative innovation van Verstegen Spices & Sauces meldt op de website van Foodprinting.store dat is geëxperimenteerd met diverse vullingen, met daarbij de opdracht dat de vulling een gezonde samenstelling moest hebben. Denk aan zout- en suikerreductie, gezonde vetten en toevoeging van vitamines, mineralen en antioxidanten.

Lees hier meer over innovaties op de Horecava

Assortiment

‘Deze smaken gaan zeker uitgebreid worden op korte termijn, maar voor de kick-off is dit het assortiment. Tevens is ons doel om diverse voedingssupplementen toe te gaan voegen aan de basis vullingen omdat dit dus een extra benefit geeft aan het samenstellen en eten van 3D geprint voedsel’, aldus de Jeroen van der Graaf.

Techniek

‘Deze techniek kan vooralsnog gebruikt worden als bord decoraties in foodservice/catering, waarbij een kok zelf de meest creatieve gerechten kan creëren.’ Het printen van ontwerpen welke kunnen dienen voor mensen met kauw en slikproblemen. Het decoreren van onder andere vlees, vis, kip, groenten en dessertproducten. De cartridges kunnen overigens enkel en alleen gebruikt worden in combinatie met de Byflow printer.

Jan Smink: tips 3D foodprinten voor de horeca

Meer over 3D Printing

Reageer op dit artikel