nieuws

Einde aan beslotenheid Kasteel de Wittenburg Wassenaar

Restaurant 2127

Het nieuwe a la carte restaurant van Kasteel de Wittenburg in Wassenaar gaat medio april open. Marc Smeets is de signature chef. De dagelijkse leiding van de keuken is voor Roy van Geel. De Wittenburg was 50 jaar een vrij besloten gelegenheid. Hier komt met de start van het restaurant verandering in.

Einde aan beslotenheid Kasteel de Wittenburg Wassenaar
Kasteel de Wittenburg Wassenaar

Het nieuwe restaurant van Kasteel de Wittenburg – waarvan de naam nog niet wordt prijsgegeven door directeur Ralf Meppelder – krijgt 50 couverts en 10 zitplaatsen aan de bar. Gasten aan de bar kunnen fingerfood bestelen. Momenteel wordt de ruimte verbouwd en klaargestoomd voor de ontvangst van restaurantgasten.

‘De verbouwing  van de Statendamzaal en de organisatie rondom de opening lopen op schema. ‘Bijzonder is dat Kasteel de Wittenburg ruim 50 jaar een vrij besloten gelegenheid is geweest. De laatste jaren is daarin al verandering gebracht met diverse evenementen, maar de opening van dit restaurant zal hieraan extra bijdragen.’

Roy van Geel Kasteel de Wittenburg Wassenaar

Roy van Geel

‘De keuken is klassiek-Frans met Aziatische invloeden, die je terug kunt vinden in de aankleding maar vooral in de gerechten, zoals in de ingrediënten en de bereidingswijze. De signature chef is Marc Smeets en chef-kok is Roy van Geel, die tot voor kort werkzaam was bij het Hilton.’

Het restaurant krijgt een aparte ingang, dichtbij de parkeerplaats van Kasteeel de Wittenburg. Gasten kunnen na het diner natuurlijk blijven overnachten in één van de 10 hotelkamers in het kasteel.

De nieuwe – meer open – koers van Kasteel de Wittenburg in Wassenaar behoort tot de werkwijze van de nieuwe eigenaar, Langsheng Hu. Begin 2017 ging Kasteel de Wittenburg failliet en na de doorstart kwam Hu aan het roer. Zowel vastgoed als exploitatie werden overgenomen. Ralf Meppelder bleef directeur. De Wittenburg richtte zich op de high-end leisure-markt en het zakelijke verenigingsleven.

Roy van Geel

Roy van Geel was voor zijn komst naar De Wittenburg chef de cuisine van Hilton The Hague. Hij kreeg er de leiding over de keuken in de zomer van 2017. Daarvoor was hij – in hetzelfde hotel – souschef. Die rol vervulde hij ook bij Savarin in Rijswijk.

Martin van der Zwan

Martin van der Zwan is aan de slag gegaan bij Kasteel de Wittenburg als maître d’hôtel. Hij is zowel hoofd van de banquetingbrigade als van het à-la-carterestaurant. Marin van der Zwan Kasteel de Wittenburg

Reageer op dit artikel