nieuws

Maurits van der Vooren (Latour*): demo dessert op bord op Bakkersvak

Restaurant 474

Maurtis van der Vooren, souschef van sterrestaurant Latour in Huis ter Duin in Noordwijk geeft op de beurs Bakkersvak een demonstratie ‘dessert op bord’.

Maurits van der Vooren (Latour*): demo dessert op bord op Bakkersvak

Maurits van der Vooren, souschef van restaurant Latour* (Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk) geeft een demonstratie ‘dessert op bord’ op het Belevenisplein op de Bakkersvak.

Deze beurs wordt 4 en 5 maart 2018 gehouden in de Evenementenhal Gorinchem. Van der Vooren toont beursbezoekers hoe je mooie smaken combineert, bijzondere vormen gebruikt, ijscrumble toevoegt en welke gelletjes essentieel zijn voor een perfect dessert. Dessert op bord van Maurits van der Vooren is te zien op zondag 4 maart.

Andere onderdelen uit het programma van Bakkersvak zijn de vakwedstrijd Dutch Pastry Award, voorrondes van de Gelato Festival Challenge en diverse demonstraties van het Bakery Institute, het Nederlands Patisserie Team en het BoulangerieTeam.

Maurits van der Vooren

In aanloop naar Bakkersvak maakte de organisatie al bekend het programma naar een hoger niveau te tillen. Dit jaar zijn alle demonstraties, workshops en masterclasses op één plek samengebracht: het belevenisplein. Het thema ‘klassiekers in een nieuw jasje’ staat dit jaar centraal. Op het aparte ijsplein vinden de voorrondes van de Gelato Festival Challenge plaats en worden de ijsdemonstraties gehouden.

Virtual Reality

Een ander onderdeel op Bakkersvak is een Virtual Reality beleving op de stand van Cacao Barry, het premium chocolademerk van de Barry Callebaut Groep. De Cacao Barry Virtual Reality box biedt bezoekers de mogelijkheid om een kijkje te nemen op een cacaoplantage. Ook kunnen bezoekers op de stand van Cacao Barry demonstraties van de aanwezige chefs volgen.

IJstour

Door de toevoeging van het segment ijs wordt het aanbod van de vakbeurs met 20 procent vergroot. Er is ook een ijstour op de beurs. Elke exposant die iets voor de ambachtelijke ijsbereider kan beteken, wordt specifiek aangegeven op de plattegrond. Het ijsplein vormt het centrale onderdeel van de tour.

 

Reageer op dit artikel