nieuws

Michelin Frankrijk strooit record aantal sterren

Restaurant 6341

De nieuwe gids van Michelin Frankrijk kent twee nieuwe driesterrenrestaurants, vijf nieuwe tweesterrenrestaurants en vijftig nieuwe sterrestaurants. Hierdoor komt het totaal aantal ster(ren)restaurants in Frankrijk op 621, een record voor het land.

Michelin Frankrijk strooit record aantal sterren

Chef-kok Christophe Bacquié krijgt voor zijn gelijknamige restaurant in de Provence drie sterren in de nieuwe gids. Michelin Frankrijk gunt ook een derde ster aan La Maison des Bois, van Marc Veyrat. Zijn restaurant is gelegen in Manigod, in de Haute-Savoie, op 1650 meter hoogte.

Restaurant Le Suquet had tot vandaag drie sterren, maar staat op verzoek van chef-kok Sébastien Bras niet meer in de gids.

Lees ook: Michelin Frankrijk 2017 – 70 nieuwe sterren

Vijf nieuwe tweesterren

De selectie voor 2018 omvat ook vijf nieuwe restaurants met twee steren: Au 14 Février in Saint-Amour, L’Hostellerie Jérôme in La Turbie, L’Auberge du Père Bise in Talloires, Takao Takano in Lyon, dat de naam draagt van zijn chef-kok en voor Flaveur in Nice van de broers Gaël en Mickaël Tourteaux.

Lees ook: Le Sequet levert 3 sterren in

Piepjonge sterdragers

Michelin Frankrijk 2018Vijftig restaurants mogen dit jaar een eerste ster aan de muur hangen. Hieronder Le Pousse Pied in La Tranche-sur-Mer van Anthony Lumet en Sept in Toulouse van Guillaume Mombroisse. Beide chefs zijn met hun 27 jaar, de twee jongste chef-koks die in deze nieuwe selectie een eerste ster kregen voor hun restaurant in Frankrijk.

Lees ook: Alles over Michelin

Michelin Frankrijk: record-aantal sterren

De sterrenregen van Michelin Frankrijk zorgt voor een record-aantal van 621 ster(ren)restaurants in Frankrijk. 28 zaken hebben nu drie sterren, waarvan er 2 nieuw zijn. Er zijn nu 85 restaurants met twee sterren, waarvan 5 nieuw en 508 restaurants met één ster, waarvan 50 nieuw. Ook zijn er 644 ondernemingen met een Bib Gourmand.

Lees ook: Hoe krijg je een Bib Gourmand?

Reageer op dit artikel