12 oud-koks Noma koken in Den Bosch

12 oud-koks Noma koken in Den Bosch

Restaurant De Kaserne in Den Bosch ontvangt op een evenement begin mei twaalf topchefs uit alle uithoeken van de wereld. Zij hebben gemeen dat ze allemaal in de keuken hebben gestaan van het Deense restaurant Noma, door World's 50 Best Restaurants vier keer uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld.

Chef-kok Marten Verelst van restaurant de Kaserne in Den Bosch organiseert op 2, 3 en 4 mei een reünie met oud-collega’s die allemaal hebben gewerkt in de keuken van het Deense restaurant Noma, viervoudig nummer één in de World's 50 Best Restaurants.

De twaalf oud-collega's komen eerst samen voor een aantal inspiratiedagen en -activiteiten. Daarna verzorgen ze drie dagen achter elkaar een 12-gangen lunch en diner voor 50 gasten per servies bij de Kaserne in Den Bosch.

Allemaal bij Noma gekookt

'Een uniek samenzijn en weerzien van ‘culinaire vakidioten’ die sinds hun tijd bij Noma de wereld hebben veroverd en allen werkzaam zijn op prominente posities in de beste keukens van de de wereld', zegt Verelst. 'Denk aan landen en restaurants als Rooh in de VS, Maaemo in Noorwegen of Astrid y Gaston in Peru. Elke chef neemt een gang voor zijn rekening met zijn thuisland als inspiratie. In 12 gangen nemen zij gasten mee op een culinaire wereldreis en krijgen die gasten het beste te proeven van toonaangevende restaurants waar normaliter een half jaar voor aanvang gereserveerd dient te worden.'

Van tien chefs is de komst bevestigd, twee zijn nog onzeker in verband met hun visumaanvraag.

De tien chefs die in ieder geval komen

Naam Restaurant Plaats Functie
Chefi Sahil Rooh San Francisco, VS sous-chef
Lior Mashiach Lioroooosh Tel Aviv, Israel eigenaar
Severi Laitanen Maaemo*** Oslo, Noorwegen Chef de partie
Henrique Schoendorfer Ristorantino Sao Paulo, Brazilië chef
Roberta Gesualdo Mirazur** Menton, Frankrijk patissier
Alejandro Chamorro Astrid y Gaston Lima, Peru chef
Gaute Berrefjord Noma** Kopenhagen, Denemarken Chef de partie
Nickolas Odoardi New York privéchef
Tom Broekmeijer Hertog Jan*** Brugge, België Chef de partie
Vanshika Bhatia Ek Bar New Delhi, India chef