nieuws

Pop-up asperge-restaurant tussen de asperges

Restaurant 1176

De vierde editie van Asperges in het Veld vindt van donderdag 17 mei tot en met zondag 3 juni 2018 plaats in Cormvoirt, nabij Den Bosch. In die periode verrijst er weer een pop-up-restaurant direct aan de aspergevelden van Verhoeven Asperges.

Pop-up asperge-restaurant tussen de asperges

Een team van (sterren)koks bereidt, aan de velden van Verhoeven Asperges, culinaire hoogstandjes rondom de vers gestoken asperges in combinatie met andere Brabantse streekproducten.

Lees ook: 5 manieren om wél op te vallen met asperges

Asperges en wijn

Van 17 mei tot en met 3 juni is het restaurant dagelijks geopend van 12.00 tot 15.00 uur voor de lunch en van 18.00 tot 23.00 uur voor het diner. Het restaurant biedt ruimte tot 150 zitplaatsen.

En omdat volgens de organisatie ‘asperges en wijn onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden’, heeft de sommelier van Benier Global Wines een selectie gemaakt van verschillende wijnen die aansluit bij de gerechten die geserveerd worden.

Lees ook: Tips om meer te halen uit asperges

Achttien dagen koken op topniveau

Voor de vierde editie van Asperges in het Veld komen twaalf restaurantteams één of meerdere dagen te koken. Drie hebben een Michelinster. Zo is er een indeling gemaakt met reguliere dagen en Asperge topchef-dagen.

De restaurants die meedoen zijn: Auberge du Bonheur, Noble*, Peter Gast Gastrobar*, Cuhabo Catering, ‘t Misverstant, Liefdegesticht, De Fuik, Ries/De Veste, Flicka, Cercle des Gourmets de Bois le Duc en De Heer Kocken.

Lees ook de column van Michel van der Kroft**: De verrukkelijke asperge

Topchef Dagen en Reguliere Dagen

Voor de ‘Reguliere Dagen’ hanteert de organisatie de volgende prijzen: 3-gangen of 4-gangen + 1 amuse lunch € 39,50 / 52,50
4 gangen + 1 amuse diner € 52,50. Voor de Topchef Dagen zijn de prijzen: 4-gangen lunch + 1 amuse € 57,50, 5-gangen diner + 2 amuses € 72,50.

Reageer op dit artikel