nieuws

Steeds meer fastfoodrestaurants in Nederland

Restaurant 2059

Het aantal fastfoodrestaurants in Nederland neemt toe omdat bestaande restaurants uitbreiden en internationale ketens zoals Five Guys en Dunkin’ Donuts zich met meerdere locaties in ons land vestigen. Dat schrijft ABN AMRO in een onderzoek.

Steeds meer fastfoodrestaurants in Nederland

Volgens de bank daalde het aantal fastfoodrestaurants in Nederland tussen 2005 en 2012 maar was daarna sprake van een groei met 7 procent. Begin 2018 waren er 6240 fastfoodzaken, tegen 6070 begin 2005. Fastfoodrestaurants profiteren van consumenten die vaker buiten de deur eten en kiezen voor gemaksvoedsel.

Fastfoodrestaurants Nederland

ABN AMRO denkt dat dit jaar de consumptie van fastfood verder zal toenemen, met een stijging van de verkoopvolumes met 5 procent. In de afgelopen zeven jaar ging de hoeveelheid verkochte fastfood met een kwart omhoog. De omzet in de fastfoodbranche nam met ruim 45 procent toe door de hogere prijzen.

Five Guys

Een bacon cheeseburger, met friet geserveerd op de Five Guys-manier: in een beker.

Verder wijst de bank op de toenemende populariteit van gezond eten. Daardoor zijn concepten ontstaan die enkel biologisch en vers voedsel serveren, zoals Frites Atelier en Croquetten Boutique. Daarnaast spelen bestaande ketens zoals McDonald’s in op gezondheidstrends door bijvoorbeeld glutenvrije burgers en vegetarische snacks op de kaart te zetten.

Leestip:
Tien weetjes over Five Guys

 

Reageer op dit artikel