nieuws

Francois Geurds start FG Chocolate Factory met eigen bonbons

Restaurant 4741

De Rotterdamse sterrenchef François Geurds komt met een eigen bonbonlijn op de markt. FG Chocolate Factory is over een paar weken operatief.

Francois Geurds start FG Chocolate Factory met eigen bonbons

De bonbons –gemaakt van premium cacao, zoals de chef Francois Geurds zelf laat weten – zullen verder gaan dan we nu kennen. ‘Ik ga allerlei (on)denkbare vullingen gebruiken. Naar verwachting zijn mijn bonbons vanaf midden mei verkrijgbaar. De bonbons zijn te koop bij  FG Restaurant**, FG Food Labs* en FG Bistro (Bib Gourmand). Met de vullingen zal hij een flinke stap verdergaan dan gangbaar.

Welke smaken of vullingen Francois Geurds toepast, laat hij nu nog niet weten. Multi-ondernemer Geurds voert zijn eigen chocolade onder de naam FG Chocolate Factory.

 Geurds is al eigenaar van FG Restaurant aan Katshoek 37b, FG Food Labs, Katshoek 41, FG Bistro, Lloydstraat 204 en van FG Okonomiyaki Bar (ingang Denoism), ook aan de Katshoek.

Over Francois Geurds

‘Amper uit de luiers stond ik al te roeren in de pannen van mijn Arubaanse moeder. Al vroeg was duidelijk van wie ik mijn genen heb geërfd: Ivy Geurds. Gebiologeerd stond ik als kind de oven in te staren hoe mama’s cake rees. Tot op de dag van vandaag geldt mijn moeder als mijn grootste inspiratiebron.

Onder Cees Helder in Parkheuvel Rotterdam kwam ik als kok tot volle wasdom. Net nadat ik had gekozen voor een nieuw avontuur in het buitenland werd daar de hoogst haalbare status in de gastronomie behaald. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis werd een restaurant bekroond met een derde Michelinster. Francois Geurds

Heston Blumenthal heet de man aan wie ik eveneens veel te danken heb. Nog altijd ben ik enorm trots dat ik aan zijn succes heb mogen proeven: The Fat Duck is destijds uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld.

In februari 2009 ben ik met mijn eigen restaurant in Rotterdam -de stad die mij het beste past- neergestreken. Binnen negen maanden mocht ik voor FG Restaurant de eerste Michelinster in ontvangst nemen, in 2013 volgde de tweede.

In het voorjaar van 2014 werd het eigenzinnige FG Food Labs geopend, daar waar we vanuit onze eigen smaaklaboratorium net zolang experimenteren totdat het perfecte gerecht op tafel staat. In hetzelfde jaar nog waardeerde Michelin FG Food Labs met een Michelinster.

Na de verhuizing van FG Restaurant naar de Katshoek, zomer 2016, volgde in het vrijgekomen pand aan de Lloydstraat mijn derde kind: FG Bistro – geschoeid op de Franse leest aangevuld met de favorieten uit de Aziatische keuken. FG Bistro is in het najaar van 2017 door Michelin onderscheiden met een Bib Gourmand voor zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Mijn laatste troef is FG Okonomiyaki Bar, gespecialiseerd in Japanse pannenkoeken en street food.’ De Japanse pannenkoek Okonomiyaki is in tegenstelling tot de Hollandse pannenkoek niet gebaseerd op melk, maar op zeewier bouillon. FG Okonomiyaki Bar valt verder op omdat het een bar is in Denoism, een winkel op Japanse leest geschoeid. Over de pannenkoekenbar zegt François Geurds: ‘Nederlanders lunchen met een broodje kroket, Japanners met okonomiyaki, en dat al millennia lang. Wij geven de Japanners gelijk. De okonomiyaki wint het op alle fronten: gezonder, voedzamer, gevarieerder maar bovenal zoveel lekkerder.’

Geurds ontving van de gemeente Rotterdam de Marketing Award begin 2017

>>> Meer over Francois Geurds

Reageer op dit artikel