nieuws

Plantaardig restaurant Backyard opent deuren in Rotterdam

Restaurant 3991

Yunlai Ye en Wiwi Cao, eigenaren van lunchroom The Tea Lab, openen in mei 2018 hun eerste plant based & vegan friendly restaurant op de Korte Hoogstraat in Rotterdam.

Plantaardig restaurant Backyard opent deuren in Rotterdam

 

Backyard moet een groene oase in het hart van de stad worden waar gasten op elk moment van de dag terecht kunnen voor ontbijt, lunch, brunch en diner. De gerechten zijn gebaseerd op het plant based-concept: verse, plantaardige ingrediënten zonder onnodige toevoeging. Backyard wil haar gasten kennis laten maken met hoe veelzijdig, rijk, smaakvol en toegankelijk de plantaardige keuken kan zijn. 80% van de kaart is vegan. Denk bijvoorbeeld aan een broodje Not Pulled Chicken of plantaardige Shakshuka met tofu en black salt. Ook staan er toegankelijke gerechten als een vegan burger garden salads op het menu.

Een van Backyard’s signature dishes is een rijkgevulde sharing platter: een schaal vol hapjes om te delen, bijvoorbeeld met kruidige curries uit India, of vol met salsa’s, guacamole en bonen uit de Mexicaanse keuken. Alles wordt op smaak gebracht met verse kruiden vol rijke smaken. Voor niet-veganisten staan een aantal add-ons op het menu, bijvoorbeeld een eitje, stukje bacon of geitenkaas. Naast  cocktails, wijntjes en lokale biertjes kan ook typisch Rotterdamse koffie bij Backyard niet ontbreken. Wiwi en Yunlai werkten daarom samen met Giraffe Coffee aan een speciale Backyard-blend, die geschikt is voor espresso’s en filterkoffie.

Veganistisch eten

Veganistisch eten is populair. Plantaardig eten heeft allang niet meer het imago van de stoffige geitenwollensokken van jaren terug, ook de horeca moet hierin gehoor geven. Backyard speelt hierop in door gezondere, toegankelijke alternatieven te bieden in een moderne urban huiskamersetting. Vers bereid, zonder onnodige toevoegingen. Backyard gelooft in een positieve benadering van het maken bewuste keuzes. Dierlijke producten zullen daarom spaarzaam en als toevoeging aan gerechten verkrijgbaar zijn, het accent ligt op het consumeren van zoveel mogelijk plantaardige producten.

Groene ruimte

De industriële uitstraling van het duurzaam verbouwde pand is verrijkt met gezellige zithoekjes vol planten, vintage en custom made meubels. Zo zijn er verschillende ruimtes gecreëerd om te loungen, een hapje te eten onder een hemel van lichtjes, te studeren of te chillen op de 7 meter lange fluwelen bank. Uiteraard is alles ingericht met een rauw Rotterdams randje. Eye catcher is de grote, speciaal ontworpen boom van gerecycled hout. Tevens is er een speciale creative space die is af te huren voor een borrel met collega’s, yoga-lessen, een backyard party of evenement. Daarnaast is er een afgesloten meetingroom voor vergaderingen, presentaties en workshops. Het restaurant heeft ook een terras.

Yunlai en Wiwi: ‘Wij geloven dat de tijd nu rijp is voor vernieuwende concepten. Rotterdam is niet voor niets bekroond tot nummer vijf in de ‘top cities in the world’ van de Lonely Planet. Vorig jaar schreef CNN over Rotterdam Europe’s new capital of cool. Deze ‘capital of cool’ is klaar voor een feel good, duurzaam, innovatief, all day concept van internationale allure zonder de nuchterheid van Rotterdam te verliezen. Backyard beantwoordt de vraag van de hedendaagse Rotterdammer, de bewuste eter en de globetrotter die van nieuwe concepten wilt proeven.’

Reageer op dit artikel