nieuws

Vijf nieuwe leden voor jubilerend JRE in 2018

Restaurant 5563

JRE Nederland telt vijf nieuwe leden: SillyFox, ’t Pakhuus, Restaurant Bentinck, Villa Ruimzicht en Orangerie de Pol in Doetinchem zijn toegetreden tot de club en officieel gepresenteerd. JRE heeft 37 leden in Nederland. Twee restaurants zijn geen lid meer.

Vijf nieuwe leden voor jubilerend JRE in 2018

De nieuwe leden van JRE Nederland zijn 16 april 2018 voorgesteld tijdens een diner bij JRE-chef Alain Alders van Duin & Kruidberg/De vrienden van Jacob in Santpoort-Noord. JRE Nederland bestaat dit jaar 25 jaar.

Restaurant ’t Amsterdammertje van Andre Gerits is geen lid meer. Deze zaak is eerder toegetreden tot de Alliance. Ook HanTing is geen lid meer van de Jeunes Restaurateurs.

’t Pakhuus
’t Pakhuus op Texel, Oudeschild, is een visrestaurant met 86 couverts. Chef en eigenaar is Boy Schuiling die eerder werkte bij Bij Jef, ook op Texel. Hij runt de zaak samen met partner Felicia Siebert.

Sillyfox
Sillyfox in Veghel is van chef Joppe Sprinkhuizen, voorheen souschef van De Treeswijkhoeve in Waalre. Hij begon in 1997 als basiskok bij Nobis Hotel in Asten.

Bentinck
Bentinck in Amerongen is het restaurant van Peter-Paul Swijnenburg. In de keuken staat Tommy Janssen (voorheen werkzaam bij De Burgemeester*).

Villa Ruimzicht
Villa Ruimzicht in Doetinchem is eigendom van Kees Hensen. Bjorn Massop (voorheen De Echoput) heeft de leiding achter de kachel. Hensen is mede-eigenaar van de Strandlodge in Winterswijk waar Mike Vrijdag kookt. Vrijdag is ook aangesloten bij de JRE.

Orangerie De Pol
Rick van den Broek is teruggekomen van warme oorden om zich te vestigingen in Doetinchem met Orangerie de Pol. Rick runt de orangerie met partner Kim van Dijk.

Ter ere van het 25 jarig jubileum van de restaurantvereniging was het voltallige internationale bestuur van JRE – Jeunes Restaurateurs (22 sterrenchefs uit 14 landen – onder voorzitterschap van Ernesto Iaccarino, Don Alfonso **, Italië) naar Nederland afgereisd om bij deze feestelijke gelegenheid aanwezig te zijn. Voorzitter in Nederland is Rik Jansma van Basiliek in Harderwijk.

Leestip

Leestip

Jubileum JRE

Ter ere van het 25-jarig jubileum heeft JRE in samenwerking Mastercard in januari en februari een actie georganiseerd waarbij alle Mastercard-houders een extra gang werden aangeboden in combinatie met Swinckels.

In april, mei en oktober zal de club in samenwerking met Lexus en EuroBOB bloggersreizen organiseren, waarbij 12 bloggers door een bepaalde regio in Nederland worden gereden om kennis te maken met JRE en haar partners. Deze reizen zullen in het teken staan van Oosterscheldekreeft, asperge en wild. In totaal wordt er 25.000 euro aan diners cadeau gedaan dit jubileumjaar door JRE-restaurants.

Het jubileumjaar wordt op 25 november 2018 afgesloten met een ‘Innervoice Gala’ bij CHV Noordkade in Veghel. Tijdens dit diner zullen 37 chefs hun ‘innervoice’ laten spreken en gerechten koken waarbij het directe contact tussen gast en chef centraal staat.

JRE Jongerenweek 2018

In navolging van eerdere edities van de Jongerenweek zullen alle aangesloten restaurants in Nederland van 5 t/m 11 juni 50% korting geven op een menu aan jongeren van 25 jaar of jonger. Op deze manier wil JRE-Nederland ervoor zorgen haar passie bereikbaar te maken voor de kast van de toekomst.