Winnaar Masterchef NL verkiest vegetarisch gerecht tot beste van Leiden

Winnaar Masterchef NL verkiest vegetarisch gerecht tot beste van Leiden

Leiden Culinair met de kersverse winnaar van Masterchef, Frederick van Emstede als jurylid, heeft een vegetarisch gerecht verkozen tot lekkerste van de stad. Chef-kok Tom van Aken van Suzue's & van Aken uit Oegstgeest won de hoofdprijs met Mahi Mahi van ei, soja, komkommer en wasabi.

De jury bestond uit de winnaar van Masterchef Nederland Frederick van Emstede, Marno Langbroek en Marieke Walenkamp. Van Emstede mag zich de beste amateurkok van Nederland noemen. Hij won seizoen 2018 en werd als beste verkozen door een jury bestaande uit: Stefan van Sprang, Jonathan Zandbergen en Freek van Noortwijk. Van Emstede was de beste van 2o deelnemers. MasterChef is officieel het meest succesvolle kookprogramma ter wereld: het wordt in 52 landen uitgezonden en staat hiermee in het Guinness Book of World Records.

Vega gerecht Leiden

‘Een prachtig gerecht van deze nieuwkomer’, aldus de lovende woorden van de jury over de Mahi mahi van Suzie’s & Van Aken van chef Tom van Aken.

De tweede prijs ging naar de cheesecake van het Leidse restaurant In Den Doofpot, derde werd de halve kreeft in Moscow style van Moscow at Sea. De aanmoedigingsprijs was voor de Rib Fingers van restaurant ’t Fust. Er deden veertien restaurants uit Leiden en omgeving mee aan de wedstrijd.

Restaurants

Onder de deelnemers dit jaar vier nieuwkomers. Moscow at Sea dat zich eind vorig jaar vestigde op de hoek van de Breestraat en de nieuwe Catharinasteeg, Chipperoo van dezelfde eigenaren als het naastgelegen café The Duke of Oz heeft ook en tijdelijke vestiging op de Lammermarkt, net als ‘even verderop buurman’ Hudson Bar & Kitchen en Suzie’s & Van Aken uit Oegstgeest.

Leiden Culinair bestaat al dertig jaar en vond in 2018 plaats in het weekend van donderdag 21 juni tot en met zondag 24 juni. Donderdag vonden er op het festival opnames plaats van de Food Truck Challenge van 24Kitchen. 

>> Niets meer missen van Misset Horeca?