Restaurant Instock: 'Veel animo voor gratis onverkoopbare tomaatjes'

Restaurant Instock: 'Veel animo voor gratis onverkoopbare tomaatjes'

Restaurant Instock, dat een deel van de onverkoopbare tomaatjes van teler Greenco, weggeeft via haar restaurants in Amsterdam, Den Haag en Utrecht, had niet verwacht dat de animo zo groot zou zijn. 'De mensen komen met grote tassen binnen, onze restaurants worden platgebeld', aldus een woordvoerder.

Hoewel de actie pas vrijdagmiddag van start zou gaan, hebben ook al tientallen mensen gratis snacktomaatjes opgehaald bij teler Greenco. Die kondigde donderdagmiddag aan 6 miljoen onverkoopbare snacktomaatjes gratis uit te delen. De tomaatjes hebben door het zonovergoten warme weer lichte rimpeltjes of deukjes, waardoor Greenco ze niet meer kan verkopen.

De smaak van de tomaatjes is echter prima, aldus Greenco in een advertentie op Marktplaats. De advertentie, waarin de in totaal 60.000 kilo aan tomaatjes gratis worden aangeboden, is sinds de plaatsing donderdag iets voor 16.00 uur al een kleine 30.000 keer bekeken.

Tomaatjes ophalen

Mensen zouden de tomaatjes vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur in Middenmeer (Noord-Holland) en Honselersdijk (Zuid-Holland) kunnen ophalen en zaterdag behalve in die twee plaatsen ook in Someren (Noord-Brabant). 'We hadden niet verwacht dat het zo storm zou lopen’, aldus de woordvoerder. Toen donderdag het plan van het weggeven van de tomaatjes werd besproken, werden aantallen van vijf, tien of twintig mensen genoemd, zegt ze. Nu verwacht het bedrijf volgens haar dat het de hele dag door druk blijft en mensen zullen blijven komen. 'Laten we hopen dat we er snel doorheen zijn.'

Over Instock

Restaurant Instock: met producten die super niet meer in mogen

Op de kaart van restaurant Instock staat voedsel uit winkels van Albert Heijn en andere producten. Denk hierbij aan groente en fruit met een schoonheidsfoutje, brood van een dag oud of vlees en vis simpelweg omdat er een overschot is. Deze producten zijn niet over de datum heen. De initiatiefnemers zijn Freke van Nimwegen, Selma Seddik, Merel Laarman en Bart Roetert. Inmiddels telt Nederland drie Instock restaurants.