nieuws

Deelnemers Gouden Koksmuts 2019 bekendgemaakt

Restaurant 1702

De acht deelnemende teams, die op 7 januari 2019 strijden om de Hanos Gouden Koksmuts, zijn bekend. De 58ste editie van de  wedstrijd voor brigades van toprestaurants, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, vindt plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam.

Deelnemers Gouden Koksmuts 2019 bekendgemaakt

Welke keukenbrigade is het meest stressbestendig en creatief met de ingrediënten die zij ter plekke aangereikt krijgen? En wie wordt de opvolger van het team van Restaurant De Loohoeve uit Schoonloo? De chefs-koks die begin volgend jaar zullen concurreren om de Gouden Koksmuts 2019 zijn:

  • Marco van der Wijngaard van Restaurant ’t Amsterdammertje*
  • Jozua Jaring van Ratatouille Food and Wine*
  • Pascal Duvivier van Bridges Dining*
  • Tommy Janssen van Restaurant Bentinck
  • Matthijs Mulder van De Bloemenbeek*
  • Vincent van der Zalm van Restaurant Parkheuvel**
  • Andre van Alten van Restaurant La Provence*
  • Jonathan Zandbergen van Hotel & Restaurant Merlet*

Alle chefs worden ondersteund door twee souschefs.

Duurzaamheid als rode draad

Het strijdtoneel is de Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie. Het wedstrijdkoken vindt plaats in een spectaculaire setting in de Gilde Arena. De rode draad van het Nationale Kampioenschap is duurzaamheid.  Tijdens de wedstrijd om de Gouden Koksmuts gaan de deelnemende teams, bestaande uit drie personen, de strijd aan door vier gerechten te creëren op basis van een zogenaamde ‘blackbox’. Pas op de dag van de wedstrijd ontvingen zij deze blackbox, waarin de ingrediënten zitten waarmee zij hun vier gangen binnen bepaalde tijd moeten koken en presenteren aan de jury. Dé ultieme test voor de vaardigheden van de teamleden op het gebied van samenwerking, productkennis, techniek en creativiteit. De winnende brigade gaat niet alleen met de Gouden Koksmuts naar huis, maar ook met mooie prijzen. De wedstrijd om de hoogste onderscheiding voor Nederlandse koks wordt tot stand gebracht door het Gastronomisch Gilde.