nieuws

Rotterdam Foodsquare wordt geopend in samenwerking met Gastvrij Rotterdam

Restaurant 1144

Op dinsdag 18 september opent wethouder Said Kasmi officieel Rotterdam Foodsquare aan de Schiedamse Vest. Het horecagebied bestaat uit negen horecagelegenheden met ieder een eigen foodbeleving en charme. Rotterdam Foodsquare verwelkomt in samenwerking met horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam genodigden voor een intieme borrel.

Rotterdam Foodsquare wordt geopend in samenwerking met Gastvrij Rotterdam
Wethouder Kasmi opende het culturele horecaplein van Rotterdam

Foodliefhebbers ontdekken op deze wijze het authentieke Rotterdam. Alex Verburg, bestuurslid van Rotterdam Foodsquare: ‘Begin dit jaar sloegen de ondernemers van de foodsquare de handen ineen voor een samenwerking. We waren het over één ding eens: Rotterdammers en mensen buiten de stad de kwaliteit en sfeer van de Rotterdamse horeca laten proeven. Gastvrij Rotterdam is de ideale partner in het overbrengen van deze beleving.’

Opening Rotterdam Foodsquare

Rotterdam FoodsquareTussen 18.00 uur en 20.00 uur verwelkomt Rotterdam Foodsquare de genodigden van Gastvrij Rotterdam en alle Rotterdammers voor de officiële opening. Om 19.00 uur opent D66 wethouder Said Kasmi officieel het bruisende horecaplein. Op vertoon van de badge ontvangen alle genodigden van het evenement een strippenkaart voor de signature dishes en een welkomstdrankje van de restaurants. Op het plein is er een centrale buitenbar met muziek aanwezig die voor sfeervolle sounds zorgt. Daarnaast wordt tijdens de opening de nieuwe huisstijl van Rotterdam Foodsquare gelanceerd. Doina de Gier, medebestuurslid van Rotterdam Foodsquare, ziet veel voordelen in het horecaplein: ‘Wat dit gebied zo aantrekkelijk maakt, is dat het verschillende soorten mensen aantrekt. Van studenten en zakenmensen tot groepen vrienden en families met kinderen. Breek de dag met een uitgebreide lunch of borrel, neem plaats bij een van de restaurants voor een delicieus diner of ga voor een afzakkertje naar een van onze barren.’

Rotterdam Foodsquare: the place to be for foodlovers

Begin 2018 hebben de ondernemingen op de foodsquare zich verenigd tot één organisatie. Rotterdam Foodsquare staat bekend om de diverse culturen, de uiteenlopende keukens en het grootste terras. De liefde voor ambacht, kwalitatieve producten en gelukzaligheid staat voorop. Van speciaalbieren bij Reijngoud, tot Aziatische street food bij Roes, luxe tapas bij Lola en Italiaanse delicatessen bij Gusto. De Walk’in Fish staat bekend om de kwalitatieve visgerechten en Dertien Rotterdam is een ster in het gebruik van biologische en lokale ingrediënten. Toe aan American Classics, de Turkse gastvrijheid of de Griekse ambiance? Dan mag een bezoek aan Hudson Bar & Kitchen, Nazar en Olympia niet ontbreken. Rotterdam Foodsquare grenst aan de Witte de Withstraat en staat ook wel bekend als ‘De Schiedamse Vest’ in het centrum van Rotterdam.

Gastvrij Rotterdam

De jaarlijkse horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt dit jaar plaats van 17 t/m 19 september in Ahoy Rotterdam. Het evenement is voor ambitieuze horecaprofessionals en biedt aan ruim 13.000 ondernemers en managers uit de horecabranche een hoogstaand gastronomisch platform.