'Iedere maandag een nieuwe chef' bij Restaurant Daghap

'Iedere maandag een nieuwe chef' bij Restaurant Daghap

Benten Wijnen (33) en Joost Aartsen (28) hebben Restaurant Daghap geopend in Amsterdam. De twee ondernemende vrienden noemen het concept simpel: een goed bord eten voor een tientje en iedere maandag is er een nieuwe chef verantwoordelijk voor het bereiden van de hap van de dag.

De koks kunnen van driesterrenzaken of kleine eethuisjes kunnen komen en krijgen creatieve vrijheid. Meestal zijn de gerechten vegetarisch.

Reserveren met een tikkie

Opvallend is de manier van reserveren. Door een tikkie te betalen via de social media-sites van het restaurant kun je je verzekeren van je plek aan tafel, bij betaling heb je dus gereserveerd. 'Dat mensen hier wel klaar voor zijn blijkt wel uit het feit dat iedere editie tot nu toe binnen een paar uur is uitverkocht', aldus de ondernemers.

Toegankelijk Restaurant Daghap

Joost Aartsen (28): 'Het liefst eet ik met zo veel mogelijk vrienden, dus wilde ik een restaurant beginnen dat voor iedereen toegankelijk is en waar we iedere week terecht kunnen.' Benten Wijnen (33): 'Ik ben altijd erg gecharmeerd van restaurants die één gerecht verkopen en dat heel goed doen. Een ramen soepje, een broodje kip of een bordje rijst. Naast dat ze vaak zeer betaalbaar zijn gaat alle aandacht naar dat ene gerecht en dat proef je.'

Restaurant Daghap is in deze fase alleen op maandag open.  Maar omdat de tikkies van de eerste avonden zo snel gingen wordt er al gekeken om meer dagen in de week open te gaan.

Het restaurant zit gevestigd in Huis van Iemand Anders, een podium voor Amsterdamse platforms die een ‘mooi huisfeestje’ willen geven. Het Huis van Iemand Anders is op de maandagen gesloten.