nieuws

Zeeuwse toprestaurants slaan handen ineen

Restaurant 755

Zeven Zeeuwse restaurants hebben zich verenigd op de website RestaurantZeeland.nl waar zij hun aanbod presenteren. Ook gaan de restaurants gezamenlijk acties en events organiseren.

Zeeuwse toprestaurants slaan handen ineen
V.l.n.r. Jeroen Tanis, Sander de Jonge - Restaurant Mezger | Jessica van der Weel, Rutger van der Weel - Restaurant Katseveer | Eric van Bochove - Restaurant 't Vlasbloemeken | Sjoerd Dooge, Edwin Dingemanse - Restaurant De Gespleten Arent | Mart Scherp - Restaurant Scherp | Remco Horemans - Buro 8 | Jelle Capelle, Dennis van Nispen - Restaurant De Kleine Toren van Baarland

De website biedt de bezoeker een selectie van toprestaurants in Zeeland, die naar eigen zeggen ‘een keuken op niveau en vakkundig gastheerschap gemeen hebben’. Restaurant Zeeland is een samenwerking van restaurants. Bij Kees in Zierikzee, De Gespleten Arent in Middelburg, De Kleine Toren van Baarland in Baarland, Mezger in Domburg, Scherp in Middelburg en sterrenrestaurants Katseveer in Wilhelminadorp en ’t Vlasbloemeken in Koewacht presenteren zich op de website met een beschrijving, foto’s, openingstijden, de menukaart en nieuws.
Doel van het platform is de bezoeker een overzicht te bieden van Zeeuwse restaurants op topniveau met een goede prijs-kwaliteit en vakkundig gastheerschap. Initiatiefnemer is Remco Horemans, eigenaar van het Zeeuwse webdesignbureau Buro 8.

Restaurants

Remco Horemans: ‘Het idee om goede restaurants in Zeeland te bundelen ontstond jaren geleden toen ik zelf op zoek was naar adressen om op goed niveau te kunnen eten. Recent besprak ik die gedachte met Jelle Capelle, mede-eigenaar van restaurant De Kleine Toren van Baarland, waarvoor ik al jaren het webdesign verzorg. Toen bleek dat Jelle’s gasten hem regelmatig naar tips vroegen voor Zeeuwse restaurants op niveau besloten we het idee verder uit te werken. Nadat ik samen met Jelle een aantal gelijkgestemde restaurants had benaderd bleken ook zij enthousiast en hebben we de website verder vorm gegeven. De domeinnaam Restaurant Zeeland had ik al lang gleden vastgelegd. Met de website bedienen we toeristen en in gastronomie geïnteresseerde consumenten die op zoek zijn naar goede restaurants in Zeeland.’

Gezamenlijke evenementen

Jelle Capelle: ‘We pretenderen niet volledig te zijn, we zijn gestart met een groep restaurants die een goed niveau en dezelfde filosofie over gastheerschap hebben. En met dit aantal restaurants is het praktisch ook goed werkbaar. We houden de website actueel met nieuwe menukaarten, arrangementen en acties van de afzonderlijke restaurants. En we gaan als platform ook gezamenlijk aantrekkelijke evenementen en acties bedenken.’

V.l.n.r. Jeroen Tanis, Sander de Jonge – Restaurant Mezger | Jessica van der Weel, Rutger van der Weel – Restaurant Katseveer | Eric van Bochove – Restaurant ’t Vlasbloemeken | Sjoerd Dooge, Edwin Dingemanse – Restaurant De Gespleten Arent | Mart Scherp – Restaurant Scherp | Remco Horemans – Buro 8 | Jelle Capelle, Dennis van Nispen – Restaurant De Kleine Toren van Baarland

 

Reageer op dit artikel