Bib voor Nederlandse chef Roeland Klein in Portugal

Bib voor Nederlandse chef Roeland Klein in Portugal

Michelin heeft de Nederlandse chef-kok Roeland Klein een Bib Gourmand toegekend. Klein is chef de cuisine van Restaurant Avenida in Lagos, Portugal. Het restaurant is pas negen maanden geopend.

Roeland Klein werkt al geruime tijd in Portugal. Voor hij naar het buitenland vertrok – in 2014 - werkte hij in de keuken van sterrestaurant Hermitage in Ridderkerk-Rijsoord. Deze zaak was van zijn ouders Jan en Lies Klein, en Roeland Klein stond hier achttien jaar in de keuken. Restaurant Avenida in Lagos, Algarve is nog geen jaar geopend. Het restaurant is onderdeel van Sonel Hotels en zit in het Lagos Avenida Hotel in de Algarve.

roeland klein
De werkplek van Roeland Klein

Twee restaurants een Bib Gourmand

Dat Klein met Avenida een Bib Gourmand krijgt is best bijzonder: Michelin was niet scheutig met deze toekenning voor een goede prijs/kwaliteit verhouding in Portugal. Slechts twee restaurants kregen een nieuwe Bib Gourmand voor de gids van 2019.

Naast Avenida was dat Tasca Do Zé in Braganca. In de 2019 gids voor heel Spanje en Portugal staan nu 36 restaurants met een Bib Gourmand.


>> Meer over de Bib Gourmand van Michelin