nieuws

Emilio Uva verliest Bib Gourmand met La Storia

Restaurant 933

La Storia, een authentieke Italiaanse pizzeria in Neck, heeft haar Bib Gourmand verloren. Uitbater Emilio Uva, zoon van Mario Uva, is er vrij nuchter onder. ‘Leuk is het niet, maar wij gaan gewoon verder. Aan de kwaliteit kan het niet liggen.’

Emilio Uva verliest Bib Gourmand met La Storia

Emilio Uva zegt tegen Misset Horeca dat hij geen verklaring heeft voor het verlies van de Bib Gourmand. Sinds 2013 had La Storia een Bib Gourmand van Michelin, een beloning voor een goede prijs-kwaliteit verhouding.

‘Misschien ligt het aan de prijzen’ vervolgt Uva tegenover Misset Horeca. ‘Anders zou ik het niet weten. Aan de kwaliteit kan het niet liggen. Maar het is een keuze geweest van Michelin en daar moeten we gewoon mee verder. Het is druk in de zaak, dat blijft het ook zonder Bib Gourmand wel. Daar ben ik van overtuigd.’

Of het verlies van de Bib Gourmand de opmaat is voor een Michelinster weet Emilo Uva niet. ‘Daar streven we in ieder geval niet naar,’ besluit hij.

Mario Uva

Mario Uva – overleden in 2013 – was als enige Italiaanse chef in Nederland in het bezit van een Michelinster. Zijn restaurant heette Mario Neck in Wijdewormer. Uva begon in 1973 een Italiaans restaurant in Neck. Hij genoot grote bekendheid met zijn restaurant in de regio Noord-Holland en als persoon bij collega topkoks.

 

 


 

Reageer op dit artikel