nieuws

Michelin België en Luxemburg 2019: drie nieuwe tweesterrenrestaurants

Restaurant 6110

In de Michelingids voor 2019 van België en Luxemburg staan drie nieuwe tweesterrenrestaurants. Maar liefst 139 zaken zijn in bezit van een of meerdere sterren. Zeven zaken krijgen hun eerste ster in de gids voor 2019. De gids werd maandag 19 november 2018 gepresenteerd. 

Michelin België en Luxemburg 2019: drie nieuwe tweesterrenrestaurants

De drie nieuwe twee-ster zaken van Michelin zijn:
La Paix in Anderlecht,
La Table de Maxime in Our
Ma Langue Sourit in Oetrange (Luxemburg) .

België telt door de sluiting van het driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem nog maar één driesterrenrestaurant en dat is Hof van Cleve in Kruishoutem van Peter Goossens.

Zeven restaurants worden in deze nieuwe Michelingids onderscheiden met één ster.

La Plage d’Amée – Jambes. Chef Julien Wauthier
La Ligne Rouge – Plancenoit. Chef Benjamin Laborie
Little Paris – Waterloo. Chef Arold Bourgeois
Eed – Leuven. Chef Philippe Heylen
Nathan – Antwerpen. Chef Nathan van Echelpoel
Franq – Antwerpen. Chef Tim Meuleneire
Les Jardins d’Anaïs – Luxemburg

Hof van Cleve

Michelin: ‘De absolute top van de Belgische gastronomie wordt in de editie 2019 aangevoerd door Hof van Cleve (Kruishoutem). Patron cuisinier Peter Goossens behoudt zijn drie sterren dankzij een keuken die persoonlijk en zeer constant is. Chef Goossens bezit het talent de kwaliteit van topproducten naar boven te halen en te verrijken. Gasten krijgen hier een echt product op het bord, dankzij de genereuze porties genieten ze er uitvoerig van. Een gerecht als kalfszwezeriken met truffel degusteren, een vaste waarde op de kaart, is en blijft een unieke ervaring.’

Michelin 2019 België en Luxemburg

139 sterrenrestaurants
1 *** restaurant
26 ** restaurants, waarvan 3 nieuwe
112 * restaurants, waarvan 7 nieuwe
171 Bib Gourmand restaurants, waarvan 23 nieuwe

De Michelin gids voor België en Luxemburg 2019 pakt uit met drie nieuwe tweesterrenrestaurants. David Martin van La Paix in Anderlecht bevestigt zijn talent met een zeer eigen signatuur. Michelin: ‘Hij interpreteert klassiekers graag op zijn manier en weet opmerkelijke nuances te creëren met Aziatische technieken,’ aldus Werner Loens, selectiedirecteur van de Michelin gidsen in de Benelux.

‘Maxime Collard van La Table de Maxime in Our geeft dan weer zijn eigen visie op de moderne keuken. Zijn technische kennis en creativiteit laten hem toe gasten te boeien met enkele topingrediënten. Oog voor details en precisie typeren ook Cyril Molard van Ma Langue Sourit in Oetrange (Groothertogdom Luxemburg). Hij verrast en verbaast zijn gasten telkens weer met een indrukwekkende wervelwind van smaken.’

Modern en tradities

Gwendal Poullenec, de internationale directeur van de Michelin gidsen, ziet in deze nieuwe selectie een bevestiging. ‘De 139 sterrenrestaurants in editie 2019 tonen perfect aan wat de Belgische en Luxemburgse gastronomische scènes typeert. Tussen deze restaurants vind je zaken die een traditionele keuken aanbieden en specialiteiten in de kijker zetten die tot het culinaire erfgoed behoren. Maar evengoed zijn er restaurants bij die moderner zijn en gebruik maken van internationale technieken en smaken. Onze inspecteurs hebben dit jaar opnieuw, op basis van een precieze methodologie, een complete gids samengesteld die trouw blijft aan de Belgische en Luxemburgse gastronomie.’

Michelin

Michelin

Comme Chez Soi Brussel

Comme Chez Soi in Brussel werd tijdens de presentatie van de gids op 19 november 2018 eveneens in de bloemetjes gezet. Dit huis van vertrouwen heeft al 66 jaar een rijke sterrengeschiedenis. Typische Belgische producten worden er al vier generaties lang ingezet in gerechten die uitgegroeid zijn tot klassiekers. Neem nu de tongfilets met een mousseline van Riesling en grijze garnalen, een gerecht dat met zijn tijd blijft meegaan. Belgische gastronomie op zijn best!

Bib Gourmand België

De gids beloont eveneens 171 Bib Gourmand restaurants, waarvan 23 nieuwkomers. Het keuzemenu onder de 37 euro, met gerechten waarin seizoensgebonden producten de hoofdrol spelen, is de basis waar alle restaurants zich aan houden. Maar de chefs geven daar hun eigen invulling aan. Ze bewijzen hoe rijk en divers de gastronomie in België en Luxemburg wel is.


 

Reageer op dit artikel