nieuws

Jan en Patricia Marrees: nieuw restaurant Marrees in Weert vervangt Bretelli

Restaurant 2106

Restaurant Marrees heeft de deuren geopend aan de Stadhuispassage in Weert. Eigenaren Patricia en Jan Marrees exploiteerden tot voor kort in dezelfde plaats het door Michelin met een ster bekroonde restaurant Bretelli. ‘Na twintig jaar ziel en zaligheid in restaurant Bretelli te hebben gestoken, zijn we toe aan een nieuwe uitdaging.’

Jan en Patricia Marrees: nieuw restaurant Marrees in Weert vervangt Bretelli
Beelden van de nieuwe zaak onder dit bericht

Die uitdaging is gerealiseerd op een moderne locatie, waar de creativiteit wordt gestimuleerd. ‘Wat ons gelukkig maakt, geven we graag door aan onze gasten’, aldus Jan, de trotse eigenaar van Restaurant Marrees Weert. ‘Dit gevoel willen we laten weerspiegelen in een eigentijds restaurant, waar je zelf bepaalt hoeveel gangen je bestelt.’ Marrees zit in een gloednieuw pand waar voor de deur nog gewerkt wordt kort voor de opening op 6 december 2018. ‘Ze hebben het vanochtend nog bestraat hier voor de deur,’ zegt Jan Marees. ‘Zo gaat dat he, verzucht de chef.  De keuken van de nieuwe zaak is geleverd voor Van Gestel en functioneer geheel zonder gas. ‘Ook het restaurant zelf gebruikt voor de verwarming geen gas. Als je nieuw bouwt, kun je daar met het oog op de toekomst rekening mee houden.’

Menukaart

Op de menukaart van Restaurant Marrees staan  bar bites voor bij het aperitief of de borrel, of op het terras. Patricia: ‘We serveren koude en warme gerechten en desserts met een kleinere portionering. Allemaal afzonderlijk te bestellen, maar ook als menu.’ Jan serveert een verrassingsmenu van vijf gangen met daarin de mooiste producten van het seizoen. Op de locatie van Bretelli zit nu een Italiaans restaurantje.

Inrichting

Restaurant Marrees lijkt qua inrichting niets op het oude Bretelli. ‘Dat was ook de bedoeling,’ lacht de trotse ondernemer. ‘Marrees is modern met veel natuurlijke producten als kurk, hout en koper. Dankzij de grote raampartijen is er veel lichtinval. De basiskleuren zijn bruin, wit, donkerblauw en koper. Tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Bertine Creemers van Puur Binnenhuisarchitectuur uit Heythuysen en aannemersbedrijf Teng Wijen uit Nederweert. De aannemer is ook de eigenaar van het pand. Marrees heeft de optie het restaurant te kopen.

Vlak naast het restaurant zit een ondergrondse parkeergarage, voetgangers komen bijna voor de deur van het restaurant uit. ‘Parkeren was op onze oude locatie lastig. Dus dat probleem is ook van tafel.’ Wat die tafels betreft: het linnen is bij Restaurant Marrees verdwenen. Het bestek is mat en modern.

Sterzaak Bretelli verhuist en krijgt nieuwe naam

Bijzonder is het akoestische klimaatplafond van de firma Barrisol, gerealiseerd door Barri&More. Restaurant Marrees is de eerste eetgelegenheid in de Benelux waar dit is gerealiseerd.

Marrees in Gault Millau

Het gloednieuwe Marrees heeft in de Gault Millau gids die maandag 3 december verscheen geen notering in punten. De gids heeft het nieuwe restaurant al wel vermeld met de toevoeging: Vanwege de openingsdatum geven we Marrees geen score. Bij Bretelli konden ze onze inspecteurs alvast meermaals overtuigen. We zijn ervan overtuigd dat ze kwalitatief boven zichzelf gaan uitgroeien en houden Marrees voor u in de gaten.’

Restaurant Marrrees

Restaurant Marrees is gevestigd aan de Stadhuispassage 10 in Weert. Eigenaren zijn Patricia en Jan Marrees, die eerder ruim twintig jaar actief waren met en bij restaurant Bretelli aan de Hoogstraat in Weert. Het huurcontract van dit pand liep af en vijf jaar geleden keek het echtpaar al uit naar andere locaties. ook buiten Weert. Uiteindelijk  Het restaurant telt vijftig zitplaatsen en ook op het terras is plaats voor vijftig gasten.  Het restaurant is zes dagen per week geopend (woensdag gesloten) en op vrijdag en zaterdag zelfs doorlopend vanaf 12.00 uur. Marrees is lid van JRE-Nederland, alle medewerkers van Bretelli zijn meegegaan naar de nieuwe locatie.

Patricia en Jan Marrees zijn ruim twintig jaar verbonden geweest aan restaurant Bretelli in de Hoogstraat in Weert. Eerst als chef-kok en medewerker in de bediening en vanaf 2010 als eigenaren. In dat jaar sloten de ondernemers zich aan bij restaurantvereniging JRE-Nederland. Een jaar later slaagde Jan voor zijn SVH Meesterproef en ontving hij de titel SVH Meesterkok. Sinds 2006 is hij in het bezit van een Michelinster.

Bekijk hieronder foto’s van de nieuwe zaak en gerechten van de hand van Jan Marrees