nieuws

Menno Post in eerste aflevering Meet the Chef over inspiratie en prestatie

Restaurant 628

Menno Post speelt de hoofdrol in de eerste aflevering van Meet the Chef, een online docu-serie met topchefs in de hoofdrol. Menno Post gaat met de cameraploeg naar zee, naar de visafslag en de beelden doen denken aan Chefs Table van Netflix. Vanuit zijn restaurant in Haarlem horen we waar Post zijn inspiratie vandaan haalt en dat koken op dit niveau hetzelfde voelt als elke dag een Champions League-finale voerballen. 

Menno Post in eerste aflevering Meet the Chef over inspiratie en prestatie

Menno Post (Restaurant Olivijn), Luc Kusters (QO), Richard van Oostenbrugge (212), Peter Gast (Graphite), Lars Scharp (Lars Amsterdam) en Thijs Meliefste (Meliefste) zijn de zes chefs die worden gevolgd in de nieuwe online docuserie Meet the Chef. De eerste aflevering – met Menno Post in de hoofdrol – is op 20 december 2018 live gegaan.

Menno Post gaat naar de visafslag en zegt dat hij het liefst zelf altijd zijn vis uitzoekt. Zijn inspiratie in de keuken komt uit kunst en muziek, maar ook uit herinneringen en gebeurtenissen uit zijn prive leven. ‘Kibbeling eten met je kinderen op het strand. Ze smullen van die knapperige korstjes. Die beleving wil ik mijn gasten in het restaurant ook meegeven.’

De zesdelige serie Meet The Chef is op 12 december 2018 in première gegaan in Soho Amsterdam. Het is een initiatief van Lightspeed en Annoncer en de serie geeft een inkijk in het leven van de Nederlandse horecatop.

Menno Post: Meet The Chef

In de afleveringen komen de Nederlandse chefs Menno Post (Restaurant Olivijn, Haarlem), Luc Kusters (QO en Bolenius, Amsterdam), Richard van Oostenbrugge (212, Amsterdam), Peter Gast (Graphite, Amsterdam), Lars Scharp (Lars Amsterdam) en Thijs Meliefste (Meliefste, Wolphaartsdijk) aan het woord.

Zij hebben allemaal meegedraaid op sterrenniveau en staan nu aan het hoofd van hun eigen zaak. Lars Scharp: ‘Ik ben blij dat Lightspeed en Annoncer ons de kans hebben gegeven om deze serie te maken. Deze productie geeft iedereen de gelegenheid om mee te kijken in ons dagelijks leven als chef-kok en het vakmanschap en de creativiteit die daar bij horen.’

Menno Post Michelin

Menno Post kreeg maandag 17 december van Michelin een ster voor Olivijn in Haarlem. In de zomer van 2018 opende hij de deuren van zijn eigen restaurant.  ‘Trots dat ik dit heb kunnen bereiken. Een ster als ondernemer voelt anders dan een ster als chef in loondienst.’


>>> Meer Menno Post op MissetHoreca.nl

Reageer op dit artikel