nieuws

Nieuwe maître-sommelier voor De Loohoeve

Restaurant 2048

Restaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo heeft Carlien Noordermeer aangetrokken als maître-sommelier. De 27-jarige Groningse heeft ervaring bij ster-restaurants Bij Jef, De Groene Lantaarn en De Nederlanden.

Nieuwe maître-sommelier voor De Loohoeve

Na het nieuwe restaurantinterieur geven eigenaren Jeroen en Marleen Brouwer van De Loohoeve met de komst van Carlien Noordermeer een nieuwe impuls aan hun restaurant.

Carlien Noordermeer start per 1 januari 2019 bij De Loohoeve – een restaurant dat is aangesloten bij Jeunes Restaurateurs Nederland (JRE). Eigenaren Marleen en Jeroen Brouwer laten weten blij te zijn met de komst van Carlien.

Carlien Noordermeer

Carlien komt – na goed overleg – over van restaurant De Gaffel in Valthe van Roderik Seubers en Amanda Rixtum. ‘Ze heeft een mooi cv met ervaring als gastvrouw bij De Gaffel en bij ster-restaurants als Bij Jef, de Groene Lantaarn en de Nederlanden. Met haar turbo opleiding Cuisinier/Gastvrouw en de opleiding Gastronoom-Sommelier aan de Academie voor Gastronomie en wijnopleidingen WSET 2 en 3 heeft ze een stevige basis om de wijnkaart te beheren, onze gasten te adviseren en wijn-spijscombinaties te maken.’

De Loohoeve

De Loohoeve

Marleen en Jeroen Brouwer vervolgen: ‘We kunnen onze wijnkaart, die door de jaren heen ons kindje is geworden, met een gerust hart in haar handen geven. En met Carlien in ons team zetten we weer een stapje in het verwezenlijken van onze ambitie om het kwaliteitsniveau van De Loohoeve verder te verhogen.’

Carlien Noordermeer

Carlien Noordermeer

Bij Jef

Carlien Noordermeer is een geboren en getogen Groningse en afkomstig uit een familie waar eten en drinken altijd centraal stond. Carlien: ‘Bij De Gaffel ontstond mijn liefde voor het vak en ik heb er niet voor niets twee keer gewerkt. Na prachtige bedrijven als Bij Jef, waar ik veel geleerd heb van gastvrouw-sommelier Nadine Mögling, de Nederlanden en de Groene Lantaarn heb ik er veel zin in om voor zo’n gemotiveerd stel als Marleen en Jeroen Brouwer te werken.’

De Loohoeve

Bij De Loohoeve verwennen Marleen en Jeroen Brouwer hun gasten met creatieve gerechten op topniveau voor een vriendelijke prijs. De inrichting is sfeervol, de gastbenadering hartelijk en laagdrempelig. De 12 hotelkamers maken De Loohoeve tot een plek die uitnodigt tot een culinaire minivakantie in Drenthe.

Prijzen

In 2018 won het paar de volgende onderscheidingen: de Gouden Koksmuts 2018, JRE Restaurant van het Jaar 2019 en Marleen werd uitgeroepen tot Gastvrouw van het Jaar 2019 door Gault&Millau.

>> Interview: we gaan voor Michelinster voor De Loohoeve


 

Reageer op dit artikel