nieuws

Deuren open van Ron Gastrobar Indonesia Downtown van Ron Blaauw

Restaurant 2103

Ron Gastrobar Indonesia Downtown, het restaurant van chef-kok Ron Blaauw, heeft op 23 januari 2019 officieel de deuren geopend aan het Rokin in Amsterdam. Het restaurant is gevestigd op de vijfde verdieping van het pand waarin ook warenhuis Hudson’s Bay zit.

Deuren open van Ron Gastrobar Indonesia Downtown van Ron Blaauw

Voorheen zat op deze locatie Ron Blaauws restaurant Nacarat. Dat concept sloeg op die locatie echter niet genoeg aan. Het nieuws dat Nacarat de deuren ging sluiten, kwam een dag na het nieuws dat het restaurant werd gewaardeerd met een Bib Gourmand.

Met Ron Gastrobar Indonesia Downtown wordt voortgebouwd op het succes van Ron Gastrobar Indonesia. Dat betekent ‘al het goede van Ouderkerk: rijsttafel, rendang en cocktails, maar dan in Amsterdam dus meer urban en een tikje ‘stouter’. De bar kreeg nog meer een centrale plaats in het restaurant en werd uitgebreid met een dj-booth. ‘Ik wil onze gasten meer bieden dan heerlijk Indonesisch eten en heb me laten inspireren in Londen door onder andere Parc Chinois. Een mix van fine dining en live entertainment. Bij Ron Gastrobar Indonesia Downtown staan de Indonesische snacks en specials van topniveau natuurlijk centraal, al krijgen ze wel een twist wat betreft presentatie.’ Bekijk de foto’s van de nieuwe zaak hier.

Ron Blaauws Nacarat wordt Ron Gastrobar Indonesia Downtown

Chef Agus Hermawan is de grote kracht en inspirator achter het Indonesia team, zowel in de keuken van Ouderkerk als in Downtown. De dagelijkse leiding is in handen van chef Luke Brouwer en restaurantmanager Daniel Valenzuela.

Over Ron Blaauw

Chef-kok en SVH Meesterkok Ron Blaauw (Hoorn, 1967) behoort tot de gastronomische top van Nederland. Hij maakte furore met restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel, dat in 2004 z’n eerste, en in 2006 z’n tweede Michelinster kreeg. In 2011 verhuisde Blaauw zijn keuken naar Amsterdam, om vervolgens in maart 2013 het roer om te gooien. Blaauw sloot het sterrenrestaurant en opende een paar dagen later op dezelfde locatie Ron Gastrobar. Dit restaurant serveert creatieve gerechten, tegen een prijs van zo’n 15 euro. Al snel kreeg ook dit nieuwe restaurant in 2013 zijn eerste Michelinster. Dit concept is inmiddels uitgebreid met de volgende restaurants: Ron Gastrobar Oriental, Ron Gastrobar Indonesia en Ron Gastrobars Paris.