nieuws

Loetje opent deuren 18e restaurant in Almere

Restaurant 2325

Biefstukrestaurant Loetje opende vrijdag 18 januari de deuren van een nieuw filiaal in het centrum van Almere. Het restaurant is gehuisvest in het moderne Martinez-gebouw aan het Mandelaplein pal achter het station. Onlangs deed de Plaza hotelgroep hier haar intrede en nu is het de beurt aan Loetje om de begane grond in gebruik te nemen.

Loetje opent deuren 18e restaurant in Almere

De buitenzijde van Loetje Almere oogt strak en modern. ‘Eenmaal binnen stap je in een warm bad. Door het kleurgebruik lijkt het namelijk een stuk zonniger. Het restaurant heeft op de 1e verdieping een zaal. Uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een vergadering, presentatie of besloten diner. Voor het restaurant wordt nog een terras aangelegd met overkapping.’

Heino Gleizes, al jaren werkzaam in de horeca, is trots dat hij het nieuwe Loetje filiaal gaat runnen met zijn team: ‘Het is geweldig om in zo’n mooi restaurant te werken met een nieuw enthousiast team. We staan te trappelen om de gasten te ontvangen.’Gleizes vervolgt: ‘Gasten kunnen bij ons uiteraard genieten van de biefstuk, maar op de kaart staat bijvoorbeeld ook Noordzeetong of een kipsaté en verschillende vegetarische gerechten.’

Wat Loetje volgens Gleizes zo uniek maakt is dat het een no-nonsens en laagdrempelig restaurant is. ‘We willen dat iedereen hier makkelijk binnen loopt en zich welkom voelt. Maar wel met topservice en topkwaliteit. Elke gast moet vertrekken met een lach op zijn of haar gezicht en daar werken we hard voor.’

Over Loetje

Ludwig Klinkhamer, beter bekend als Loetje, startte in 1977 het gelijknamige café in de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam-Zuid. Het biefstukkenimperium startte in een bruine kroeg met een familiaire sfeer en ad rem personeel. Naast een biertje drinken, kon je er ook biljarten én een uitsmijter of broodje bal eten. In die tijd vestigden zich steeds meer reclame- en mediabureaus in Amsterdam-Zuid die voor de lunch behoefte hadden aan iets meer dan alleen een uitsmijter. Zo kwam de biefstuk met witbrood op de kaart, en dat werd al snel zo’n succes dat de biljarttafels het veld moesten ruimen.

Reageer op dit artikel