Marnix Benschop wordt chef-kok bij 'rebels vegan restaurant' Dumbo

Marnix Benschop wordt chef-kok bij 'rebels vegan restaurant' Dumbo

Marnix Benschop (ex Fat Duck en Ivy) staat vanaf woensdag 6 februari aan het roer van veganistisch restaurant Dumbo. Benschop zette eerder de Biergarten, The Suicide Club en Ayla op de kaart, en liep stage bij sterrenrestaurants NoMA in Kopenhagen.

Eigenaren van restaurant Dumbo zijn Uriah Arnhem en Noël Deelen - tevens eigenaren van creatief bureau Venour - en horecaondernemer Issam Yagoub.  'We doen veel creatieve dingen, zo ook geholpen bij het opzetten van horecaconcepten', vertelt Deelen aan Misset Horeca. 'Via die weg ontmoetten wij horecaondernemer Issam Yagoub. Dat was meteen een match.' Samen ontstond het idee voor vegan restaurant zonder het geiten wollen sokken imago. 'We willen het vooral luchtig houden en met humor doen.'

Het restaurant wordt omschreven als street chique. Deelen: 'Voor het interieur willen we het wow-effect bereiken. Dus we hebben kunstenaars die we leuk vinden gevraagd er iets tofs te doen op de muren. Veel hebben we ook zelf ontworpen, waaronder de bankstellen.' Wat er precies aan gerechten op de menukaart komt te staan, houdt de mede-eigenaar nog even voor zich. 'We hadden Marnix al een tijdje op het oog als chef. Hij was bezig met pop-up concepten en we wisten wat voor een mooie dingen hij kan. Alle gerechten die hij voor de kaart van Dumbo heeft bedacht, zijn voor ons nieuw. En dat is ook precies wat we wilden.'

'Koken zonder hartslag'

Marnix Benschop schrijft op Facebook: 'Juist door mezelf een beperking op te leggen, dus zonder dierlijke producten, kan ik excelleren. Door mijn kader te verkleinen kijk ik anders naar voedsel. Knollen, wortels, paddenstoelen: ik wil er het maximale uit halen. 'Hij noemt het zelf 'koken zonder hartslag.' Wie komt eten bij Dumbo, zal volgens Benschop vooral verrast worden door de wereldse smaken en structuren in zowel eten als drinken. Niets is standaard bij Dumbo: Een excentriek interieur, smaakvolle plant based gerechten en bijzondere cocktails. '

Benschop omschrijft Dumbo als rebels, origineel, vrolijk, modern en artistiek. 'Dumbo springt in het gat dat de laatste jaren is ontstaan op het gebied van veganistisch eten en drinken in Rotterdam.'Het restaurant is vernoemd naar het voormalig industriegebied en kunstenaars enclave in New York. Ook is het restaurant geïnspireerd op het verhaal van het magische olifantje Dumbo. 'Door zijn aparte karakter, is hij de ster van het circus.' Het restaurant is geopend van woensdag tot en met zondag.  Op de website staat overigens expliciet vermeld: 'pin, no cash'.