nieuws

SnowWorld: drie extra locaties overgenomen

Restaurant 936

Uitbater van skihallen SnowWorld breidt uit naar zeven locaties. Het bedrijf achter de skihallen in onder meer Landgraaf en Zoetermeer neemt branchegenoot SIS Leisure Group over, waardoor ook de skihallen in Rucphen en Terneuzen en een indoor-skydive in Roosendaal aan het lijstje met vestigingen worden toegevoegd.

SnowWorld: drie extra locaties overgenomen
Op de kaart bij SnowWorld

SnowWorld nam in december 2018 SnowPlanet in Amsterdam over en heeft ook een belang in het Alpenpark Neuss in Duitsland. SnowWorld streeft in Nederland naar landelijke dekking.

SnowWorld stond in 2018 met een omzet van 27,3 miljoen euro op nummer 58 in de Top 100 grootste bedrijven en merken van Misset Horeca. Dit gaat nog alleen om Zoetermeer en Landgraaf. Beide locaties hebben meerdere restaurants en bars onder hun dak, geïnspireerd op wintersport.

Gasten kunnen er fonduen en apres-skiën. Zoetermeer heeft bijvoorbeeld een fonduerestaurant (max 300 p) een Bistro (max 300 p), het Pisterestaurants (max groep van 1200), een SkyBar, Bierstube en een terras. Landgraaf, de grootste locatie, heeft daarnaast ook nog een hotel, fitness en een klimpark.

Snowworld

Hotelkamer Landgraaf

Landelijke dekking voor SnowWorld

Topman Wim Hubrechtsen zegt dat zijn bedrijf door de deal een landelijke spreiding krijgt. ,’En met de vestigingen Rucphen en Terneuzen kunnen we ook een groot deel van Vlaanderen bereiken.’ Door de overname krijgt de onderneming tevens activiteiten die het eerder nog niet exploiteerde, zoals skydiven. Bij de locatie in Rucphen hoort verder een indoor icekartbaan. Er is geen overnamebedrag van de deal naar buiten gebracht.

Over Snowworld

Vestigingen: 2
Omzet: €27,3 miljoen (€25,5 MLN)  +7,1%
Rapportcijfer: 8 / Economisch klimaat: 8

Naast de hallen in Nederland heeft de indoor skigigant ook een belang in het Alpenpark Neuss in Duitsland. De onderneming is naar eigen zeggen marktleider op het gebied van indoor-wintersport in Europa.

Door de overname moet het totaal aantal bezoekers van de pistes van SnowWorld groeien tot ruim drie miljoen.

Bij SnowWorld werkten van oktober 2017 tot oktober 2018 241 mensen. Meer dan de helft daarvan, 125 mensen, waren werkzaam in de vestiging in Landgraaf.


 

Reageer op dit artikel