nieuws

ANWB: eigen restaurantactie met korting tot 50 procent

Restaurant 11046

ANWB: eigen restaurantactie met korting tot 50 procent

De ANWB – met 4,5 miljoen leden de grootste vereniging van Nederland – start een eigen restaurantactie samen met Diningcity. De actie start 10 maart en duurt tot 30 juni 2019. Deelnemende restaurants bieden kortingen aan tot 50 procent op het eten voor leden van de ANWB. 

Via ANWBdiner kunnen de leden voor de ANWB restaurantactie reserveren bij een van de 500 deelnemende restaurants. De vereniging verwacht honderdduizend reserveringen voor haar eerste restaurantactie. Voor de ANWB is het de eerste keer dat het bedrijf een landelijke restaurantactie opzet, maar volgens DiningCity gaan beide partijen de komende jaren vaker samenwerken.

Onder de 500 deelnemers bevinden zich ook een aantal restaurants die in bezit zijn van een of meerdere Michelinsterren, zoals Parkheuvel in Rotterdam, Basiliek in Harderwijk, Perceel in Capelle aan den IJssel, Niven in Rijswijk en ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. Parkheuvel biedt bijvoorbeeld een vijf gangen diner aan voor 89,50 (oude prijs 130 euro en deze staat ook daadwerkelijk op de website van Parkheuvel als prijs voor een vijfgangenmenu).

De ANWB heeft het grootste bereik van Nederland. Naast het huisblad ‘Kampioen’ dat een oplage heeft van 4,2 miljoen, worden de leden ook geïnformeerd per e-mail en via de speciale ANWB leden app.

ANWB restaurantactie

Leden ANWB: budget en een auto

ANWB leden gaan volgens Jeroen van den Brink DiningCity veel uit eten ‘De leden van de ANWB zijn graag geziene gasten in restaurants. De doelgroep van de ANWB is over het algemeen wat ouder (40+), gaat veel uit eten en besteedt ook meer dan gemiddeld aan restaurants. Alle leden hebben bovendien een auto en gebruiken deze voor een dagje uit, of restaurantbezoek zo blijkt uit onderzoek.’

Lees meer

Lees meer

ANWB restaurantactie – korting tot 50 procent

ANWB leden zijn vaak opzoek naar een goede deal. Dat sluit aan bij het actiemechanisme van de ANWB dineractie. Op de website staan de deelnemende restaurants die een menu aanbieden met korting tot 50 procent. Restaurants die een lager kortingspercentage aanbieden dan 50 procent, zoals bijvoorbeeld restaurant Ace in Amsterdam met een korting van 37 procent, zijn er ook.’

Andere voorbeelden: Ron Gastrobar Oriental, Amsterdam 30 procent korting, Bodon Amsterdam 41 procent korting, Fris Haarlem 30 procent korting, Amsterdammertje Loenen aan de Vecht 30 procent korting (6 gangen diner voor 115 euro inclusief drankjes waaronder zes wijnen), Saffraan Amersfoort 35 procent korting.

Samenwerking met Diningcity

Voor de ANWB is het de eerste keer dat het bedrijf een landelijke ANWB restaurantactie opzet. De ANWB heeft Diningcity als boekingspartner gekozen. ‘We zijn erg trots dat we de komende jaren met ANWB deze actie mogen opzetten. De ANWB is een instituut in Nederland’, aldus Jeroen van den Brink, CEO van Diningcity.

Restaurants die geïnteresseerd zijn in deelname aan de ANWB-restaurantactie kunnen zich nog gratis aanmelden.


>>> Meer over actieweken

 

Reageer op dit artikel