nieuws

Vegetarisch restaurant Loff in Breda stopt

Restaurant 3406

Vegetarisch restaurant Loff in Breda stopt

Het vegetarische restaurant Loff in Breda stopt. Ondernemer Marion Pluimes draait 17 maart 2019 de deur dicht vanwege economische redenen. Het restaurant was door een wegopbreking een half jaar slecht bereikbaar.

Loff zat ruim twee jaar aan de Wilhelminastraat 15 in Breda. het was voor diner open van woensdag tot en met zondag. Door de wegopbreking raakte Loff de helft van haar gasten kwijt, zo laat Marion Pluimes weten via een filmpje op de website van het restaurant. ‘Door de halvering van het aantal gasten die we mochten ontvangen, kunnen we de kosten niet meer opbrengen’, laat ze weten. ‘De vaste lasten lopen natuurlijk gewoon door. We moeten stoppen. Helaas. Ondanks de opmars van vegetarisch eten…’ Ze zegt er kapot van te zijn maar niet anders te kunnen dan haar mooie restaurant te sluiten.

‘Tot het opbreken van de straat ging het prima. Veel gasten. Mooie reviews. Maar door de slechte bereikbaarheid hebben we het niet overleefd.’ Pluimes doet nog wel een oproep aan potentiele investeerders. Zij kunnen zich melden bij het restaurant.

Loff serveerde uitsluiten vegetarisch of veganistisch eten, alles volledig biologisch. Gasten van Loff schepten zelf hun eten op van het warme en koude buffet. Bij de bar werden de borden gewogen. Wekelijks wisselde een deel van de gerechten. Drankjes werden wel aan tafel opgenomen en uitgeserveerd.