nieuws

Vernieuwde World’s 50 Best Restaurant in Singapore

Restaurant 1360

Vernieuwde World’s 50 Best Restaurant in Singapore

De 18e editie van de World’s 50 Best Restaurants vindt dit jaar plaats in Azië. Dinsdag 25 juni komt de culinaire wereldtop samen in Singapore. De organisatie heeft een paar flinke veranderingen doorgevoerd. Daarnaast is het ook de vraag of Nederland dit jaar wél weer een restaurant in de top-50 heeft.

In tegenstelling tot de voorgaande jaren, was Nederland in 2018 niet vertegenwoordigd bij de eerste 50 in de World’s 50 Best Restaurants. De Librije van Jonnie en Thérèse Boer moest het doen met een 51e plek, terwijl Nederlandse chefs in buitenlandse dienst op plek 56 (Richard Ekkebus, restaurant Amber in Hong Kong) en 89 (Nick Bril en Sergio Herman, The Jane in Antwerpen).

Of er in de lijst van 2019 Nederlandse restaurants staan blijft afwachten. Ingewijden verwachten dat De Librije, dat zich meestal rond de 30e plek begeeft , in ieder geval zal terugkeren in de bovenste helft van de lijst. Of andere sterrenzaken uit Nederland, of Nederlandse chefs in het buitenland goed zullen scoren wordt 25 juni bekend. De nummers 51 tot en met 100 worden een paar weken daarvoor wereldkundig gemaakt

Flinke wijziging regels World’s 50 Best Restaurants

De organisatie van de World’s 50 Best Restaurants heeft voor het eerst in haar historie flinke veranderingen doorgevoerd. Zo worden alle voormalige nummers 1 opgenomen in een Hall of Fame, genaamd Best of the Best. Daardoor doen ze niet langer mee met de verkiezing.

Jonnie en Thérèse tijdens de World’s 50 Best Restaurants 2016 in New York.

Dat betekent dat gerenommeerde zaken als The French Laundry, The Fat Duck, El Celler de Can Roca, Eleven Madison Park en de huidige nummer één Osteria Francescana niet langer in de lijst zullen voorkomen.