nieuws

Britse restaurants Jamie Oliver in problemen

Restaurant 963

Britse restaurants Jamie Oliver in problemen

De Britse restaurants van tv-kok Jamie Oliver hebben uitstel van betaling aangevraagd. Dat heeft het bedrijf van Oliver bevestigd na eerdere berichten in Britse media. De Nederlandse restaurants in Rotterdam en Den Haag staan hier buiten. 

Uitstel van betaling, ook wel bekend als surseance van betaling, is vaak een voorbode van een faillissement, al is dat nog niet zeker in het geval van de restaurants van Jamie Oliver.

De keten van Oliver is vooral bekend van Jamie’s Italian. Van die pastarestaurants zijn er 25 in het Verenigd Koninkrijk waar ongeveer duizend mensen werken. Oliver heeft ook nog een aantal andere restaurantketens, waaronder een aantal barbecuezaken.

Olivers volledige zakenimperium, waar ook zijn tv-programma’s en internetvideokanaal onder vielen, was enkele jaren geleden nog goed voor een omzet van bijna 160 miljoen pond. Daarvan was driekwart afkomstig van het in 2008 opgerichte Jamie’s Italian.

Jamie’s Italian Nederland

In Nederland heeft Jamie’s Italian vestigingen in Rotterdam en Den Haag. Die blijven volgens het bedrijf gewoon open, net als andere restaurants buiten het Verenigd Koninkrijk die door franchisenemers worden gerund. In Nederland is Willem Tieleman (Euromasts) franchisenemer van de formule.

Hij heeft op Facebook het volgende bericht gedeeld van Jamie’s Italian Nederland: ‘Misschien heb je het treurige nieuws gezien dat de restaurants van Jamie Oliver in de UK uitstel van betaling hebben aangevraagd. Wij willen jou ervan verzekeren dat het geen gevolgen heeft voor de Nederlandse restaurants in Rotterdam en Den Haag. Wij zullen doorgaan met het serveren van rustieke gerechten en het concept, met creativiteit, eenvoud, kwaliteit en passie vanuit ons hart in alles wat we doen – en natuurlijk de wens om al onze gasten een beleving te bieden die onze liefde en passie voor de Italiaanse ‘way of life’ weerspiegelt.’