Eigen Kasteelbier voor Kasteel Maurick Vught

Eigen Kasteelbier voor Kasteel Maurick Vught
Niek van Lieverloo

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het in tripelstijl gebrouwen bier bevat onder meer amandel en sinaasappelschil als verwijzing naar de Spaanse keuken.

Het Kasteelbier is vernoemd naar prins Frederik Hendrik van Oranje, die tijdens de 80-jarige oorlog in 1629 vanuit Kasteel Maurick de strijd tegen de Spanjaarden leidde en ’s-Hertogenbosch veroverde.

Chef-eigenaar Niek van Lieverloo: 'Heerlijke Hendrik is een echt kasteelbier in een tripel-stijl. De kleur is prachtig goudblond en er zit een zoetje en een mooi bittertje in de smaak. De sinaasappelschil en amandelen verwijzen naar de Spaanse keuken en geven het bier een eigen smaak. Op het etiket zijn de wapenschilden van Kasteel Maurick en natuurlijk Frederik Hendrik te zien.'

Bierbrouwen op Kasteel Maurick

Op Kasteel Maurick werd eeuwen geleden al bier gebrouwen. Op de plaats van het huidige restaurant Hendrik van Maurick was vroeger een bierbrouwerij, waarvan de ketel in het restaurant nog steeds te zien is.

Heerlijke Hendrik Kasteel Bier Kasteel Maurick Vught

Heerlijke Hendrik wordt geschonken in Brasserie Catharina van Maurick, in het fine dining restaurant Hendrik van Maurick en wordt op verzoek geschonken bij feesten en bijeenkomsten in Kasteel Maurick.

Voor het bier is een speciale kelk ontworpen in de vorm van een wijnglas. Het bier en de kelk zijn, desgewenst in cadeauverpakking, te koop bij kasteel Maurick.