Groen licht voor overname restaurants Loetje

Groen licht voor overname restaurants Loetje
Loetje Den Haag

Biefstukrestaurant Loetje komt definitief in handen van investeerder Waterland. Toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft de deal goedgekeurd. Er blijft na de overname volgens de waakhond voldoende concurrentie over.

Waterland neemt Loetje over via zijn onderdeel Restaurant Group. Financiële details van de transactie zijn niet gegeven. Loetje werd in 1977 opgericht als biljartcafé door de enkele jaren geleden overleden Loetje Klinkhamer in de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam. Enkele jaren later begon hij met het serveren van biefstukken en dat werd zo'n succes, dat het biljart uiteindelijk uit de zaak verdween.

Restaurantketen

In 2006 werd het tweede restaurant geopend in Ouderkerk aan de Amstel en drie jaar later volgde een vestiging in Laren. Inmiddels zit de restaurantketen niet meer alleen in de omgeving van Amsterdam, maar door het hele land. Recent werd in Den Haag de negentiende locatie van de onderneming geopend, deze maand volgt in Breda de twintigste vestiging.

Hotel Loetje

Er werken circa 1300 medewerkers. Loetje heeft naast restaurants ook één hotel. Die zit aan de vestiging in Overveen vast. In 2018 nam investeerder Waterland Debuut Horeca over.  Debuut horeca heeft de ambitie om in Nederland marktleider te worden in all-dayrestaurants. Inmiddels telt de horecagroep 33 horecazaken, achttien verschillende concepten, en 1450 medewerkers.

Restaurantgroep

Met het samengaan creëren Loetje en Debuut de grootste Nederlandse restaurantgroep met meer dan 50 locaties. Gezamenlijk met Waterland wil deze groep haar positie uitbreiden en kan er versneld gegroeid worden in nieuwe locaties, zowel autonoom als middels acquisities.

Over Loetje

Loetje, bekend van de biefstukken, is begonnen in 1977 met een restaurant aan de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam. Hier zijn in de loop der jaren diverse locaties bijgekomen en met de recente opening van Loetje Den Haag zijn er inmiddels 19 locaties. Loetje heeft zo’n 1300 medewerkers. Met een geschatte omzet van 75 miljoen euro over 2018 staat de keten op plek 30 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven.

De groeistrategie van Loetje beoogt 4 à 5 nieuwe locaties per jaar, en dat is met de middelen van Waterland nog beter haalbaar, zegt Sieperda.