Beau Dengis nieuwe sommelier bij Beluga in Maastricht

Beau Dengis nieuwe sommelier bij Beluga in Maastricht
Beau Dengis, nieuwe sommelier Beluga

Sterrenrestaurant Beluga loves you in Maastricht heeft een nieuwe sommelier. Beau Dengis (24) neemt na 17 jaar het stokje over van Matthijs Vranken, die dit jaar besloot om voormalig Beluga-chef Hans van Wolde te volgen in zijn nieuwe avontuur.

Met de 24-jarige Dengis, die eerder werkte bij La Source (**) in Lanaken, Hertog Jan (***) in Brugge en Innesto (*) in Houthalen wordt het nieuwe team van het volledig vernieuwde Beluga loves you langzaam compleet. Na de zomer breidde de nieuwe Belguga-eigenaar Servais Tielman zijn witte brigade uit met Guido Braeken. De nieuwe chef de cuisine verdiende zijn sporen in diverse sterrenzaken in Nederlands en Belgisch Limburg, waaronder in De’n Dillegaard (*) in Nuth, De Leuf (**) in Ubachsberg en La Source (**) in Lanaken.

Hans van Wolde en Servais Tielman

Sinds Servais Tielman afgelopen zomer officieel zijn voormalige leermeester Hans van Wolde opvolgde bij Beluga loves you, waait er een frisse wind door het restaurant, dat onlangs zijn eerste officiële waardering opstreek met een mooie 36e plek in de top-100 van de bekende restaurantgids Lekker. Beluga loves you nieuwe stijl heeft zich ten doel gesteld het hoge niveau dat men vanouds van het landelijk bekende restaurant aan de Maas gewend is te continueren, maar wel op basis van een nieuwe, eigen filosofie, compleet met bijpassende menu’s.

Over Beau Dengis

De kersverse sommelier Beau Dengis heeft de liefde voor wijnen van zijn vader. Samen met hem reisde hij de hele wereld over om zijn kennis op dit gebied te verdiepen, zodat hij in staat is om zowel patron cuisinier Servais Tielman als zijn gasten op hoogstaande wijze te adviseren.

Servais Tielman. Foto: Marcel van Hoorn.

De denkwijze van de nieuwe sommelier sluit volledig aan bij de filosofie van Beluga’s chef Servais Tielman. Beau Dengis: 'Al tijdens het allereerste gesprek werd duidelijk dat wij een goede match zijn; de van kop tot staart-gedachte van Servais, waarbij het tegengaan van het verspillen van voedsel en oog voor het milieu centraal staan, ga ik doortrekken in onze wijnkaart. Daarbij ga me niet blindstaren op bio-label wijnen, maar ik zal wel heel duidelijk kiezen voor wijnen die ambachtelijk en op verantwoorde wijze zijn gemaakt. Je krijgt altijd meer terug als je respect voor je producten hebt, dat geldt ook bij wijn.’