Toekomst nog onduidelijk voor failliet restaurant Chez Antoinette

Toekomst nog onduidelijk voor failliet restaurant Chez Antoinette

De rechtbank in Almelo heeft op 20 februari restaurant Chez Antoinette in Deventer failliet verklaard. Het restaurant aan de Roggestraat opende een halve eeuw geleden de deuren. Destijds als een café, later als een bodega. Samen met de curator wordt gekeken of er nog een toekomst is voor het restaurant.

De zaak in een uit 1330 daterend, monumentaal pand, wordt omschreven als een begrip voor Deventer. Voorheen stond het restaurant bekend als de plek waar je na het stappen nog een hapje ging eten, een hamburger, of een sateetje.  Je kon er tot 03:00 uur 's nachts terecht. Vijftien jaar geleden kwam daar een eind aan, omdat er steeds minder gasten kwamen. Het concept werd gewijzigd naar een bodega. De Portugese keuken loopt  er als een rode draad door onze menu-kaart.

Toekomst

Medewerker Alain Legel laat tegenover De Stentor weten dat het restaurant in ieder geval nog een week de deuren open heeft. Hiervoor werd toestemming gegeven door de curator. Wat daarna met het restaurant gebeurt, is nog niet duidelijk. 'We kijken met de curator of er nog toekomst is', aldus Legel.

Zijn oma Antoinette kwam uit Rotterdam naar Deventer en begon de zaak meer dan vijftig jaar geleden.