Formitable maakt vouchermodule gratis; enorme piek

Formitable maakt vouchermodule gratis; enorme piek

De pagina koopeenvoucher.nu roept iedereen op om een tegoedbon te kopen voor zijn favoriete restaurant en toont een longlist van bijna 400 restaurants. Sinds zondag is de verkoop met 20 procent gestegen.

‘De verplichte sluiting brengt restaurateurs in acute financiële problemen. Daarom hebben we het gebruik van cadeaubonnen sinds zaterdagmiddag voor al onze gebruikers gratis gemaakt. Vanaf toen ging het hard. We verkopen nu 2000% zoveel vouchers als normaal,’ zeg ceo Raymond Wilders van initiatiefnemer Formitable.

Direct cashflow

Wie een tegoedbon koopt, helpt restaurants om het hoofd boven water te houden én heeft een leuke avond in het verschiet.

Op Koopeenvoucher.nu vinden mensen een longlist van restaurants die via hun eigen website tegoedbonnen aanbieden. Voor alle zaken op de longlist geldt: restaurants kiezen zelf het bedrag van de cadeaubon, gasten rekenen direct af en het volledige bedrag wordt dezelfde dag gestort aan de restaurateur. Als mensen nu een voucher kopen, kunnen restaurants op korte termijn overleven.

We gaan er geen doekjes om winden: de uitbraak van COVID-19 kan jouw favoriete restaurants de kop kosten. Door een cadeaubon te kopen help je de restauranteigenaren en hun team om het hoofd boven water te houden én vier je later samen dat alles achter de rug is. Dit is onze longlist. Go for it!

Raymond Wilders: ‘We helpen restaurants met de promotie door een social media kit aan te bieden en andere tips te geven over hoe ze de meeste vouchers kunnen verkopen. Daarnaast hebben onze developers de pagina koopeenvoucher.nu gebouwd, zodat consumenten een overzicht hebben van alle restaurants waar ze een voucher kunnen kopen.’

Ruim 1.000 restaurants gebruiken Formitable, van lokale favorieten tot sterrenzaken en restaurantketens. Gebruikers betalen een vast bedrag per maand en zijn niet gebonden aan langetermijncontracten. Maandelijks plaatst de tool meer dan een miljoen gasten.