Michelin en TheFork: samenwerking van start

Michelin en TheFork: samenwerking van start

Michelin en TheFork hebben hun eerste daadwerkelijke stap samen gezet. Er zijn nu 4.000 restaurants uit de Michlingids boekbaar via TheFork. In Nederland gaat het om 229 restaurants waarvan ruim dertig met een Michelinster.

De reserveerbare Michelin 2020 selectie op TheFork bestaat uit 229 restaurants in Nederland, waarvan 2 restaurants met twee Michelinsterren, 30 restaurants met één Michelinster, 49 Bib Gourmand restaurants en 148 Plate zaken (wel een vermelding in de gids, maar geen ster of bib).

Ter vergelijking: de gids voor 2020 telt in Nederland in totaal 133 restaurants met een Bib Gourmand waarvan er dus 49 te reserveren zijn via TheFork. Zeventien zaken hebben twee Michelinsterren – twee te boeken via TheFork en 92 restaurants hebben één Micheinster (30 te boeken via het platform). De twee driesterren zaken die Nederland telt,  (Librije en Inter Scaldes) zijn niet te reserveren via TheFork.

Michelin en TheFork

In totaal zijn 4.000 van de 14.000 Michelingids-restaurants te vinden en te reserveren via TheFork, website of app. Hiermee breidt het platform haar aanbod aan kwalitatieve restaurants over de hele wereld uit voor de 29 miljoen bezoekers die iedere maand TheFork raadplegen.

De Michelin restaurants zijn te vinden door middel van speciale banners, filters en labels. Daarnaast hebben gasten de mogelijkheid hun zoekresultaat te filteren op verschillende categorieën binnen Michelin, zoals sterren, Bib Gourmand en Plates, aldus TheFork. In de app vinden wij als redactie van Misset Horeca wel een selectie onder de noemer Michelin gids, maar actief, zelf filteren op restaurants met een Michelinster lukt ons nog niet op 9 maart. De vraag waar de filters dan te vinden zijn, staat uit bij TheFork.

Reactie TheFork (10 maart): 'Onze website wordt op dit moment vernieuwd. Hierdoor wordt aan een deel van de bezoekers nog de oude versie getoond, en voor een ander deel al de vernieuwde. Langzamerhand zal iedereen de vernieuwde versie zien. Om deze reden is op de oude website Michelin niet zichtbaar.' Wordt aan gewerkt, laten we maar zeggen.

De content van de Michelin selectie op TheFork zal volgens de regels van Michelin worden weergegeven. Denk hierbij aan informatie over het restaurant, de sfeer, de historie en de verschillende factoren die door een inspecteur van Michelin zijn beoordeeld.

Zo kunnen we onze gebruikers het beste van twee werelden bieden: aan de ene kant de unieke selectie uit de Michelingids en aan de andere kant de kracht van TheFork community met miljoenen consumenten. Met deze aanvulling komen we nog een stap dichter bij onze missie om iedere gast te helpen bij het vinden van het juiste restaurant tegen de beste prijs,’ zegt Bertrand Jelensperger, senior vice president Tripadvisor Restaurants en ceo TheFork

In december 2019 kondigden TheFork en Michelin hun samenwerking aan.