Burgers for Care trakteert zorgmedewerkers op bijzondere burger

Burgers for Care trakteert zorgmedewerkers op bijzondere burger

Met het initiatief Burgers for Care hebben vier foodserviceproducenten de medewerkers in de zorg een hart onder de riem willen steken. Ze deden dat met een unieke burger.

Burgers for Care is een initiatief van Sofine for Chefs, Remia, La Lorraine Panesco en Paardekoper. De vier hebben, in samenwerking met de restauratieve diensten van diverse zorginstellingen, de medewerkers in de zorg getrakteerd op een burger. ‘Iedereen heeft het moeilijk in de coronacrisis, maar wat het zorgpersoneel voor hun kiezen heeft gekregen de afgelopen twee maanden is onbeschrijfelijk’, aldus Stefan Geurts van Sofine for Chefs. ‘Maar ze stonden er en staan er nog steeds!’

Groene Asperge Burger

Zorgmedewerkers kregen een vegan burger geserveerd: een Groene Asperge Burger van Sofine, met de 100 procent plantaardige Burger Relish van Remia op een vegan broodje van Panesco geserveerd in een hamburgerbakje van Paardekoper. Met de hulp van de keukenbrigades werden variërend per instelling 50 tot 500 zorgmedewerkers voorzien van een vegan burger. En die viel volgens de bedrijven zeer in de smaak.

Burgers for Care ging onder meer langs bij UMC+ in Maastricht, Erasmus MC in Rotterdam, Meander Medisch Centrum Amersfoort, Jeroen Bosch Medisch Centrum Den Bosch, Maxima Medisch Centrum Veldhoven en Adelante Revalidatie Hoensbroek.