Proefdruk Culinair Nijmegen: pop-up met elke twee weken een ander restaurant

Proefdruk Culinair Nijmegen: pop-up met elke twee weken een ander restaurant
Foto: Van Leth Photography

In Papierfabriek Nijmegen opent van 21 juli tot en met 27 september Proefdruk Culinair Nijmegen, een pop-up restaurant waar elke twee weken een ander restaurant uit de stad de scepter zwaait. Met dit concept willen de ondernemers en restaurateurs gasten deze zomer op een veilige manier laten proeven van wat Nijmegen op culinair vlak te bieden heeft.

Proefdruk Culinair Nijmegen opent de deuren voor het publiek op de dag dat de Vierdaagse eigenlijk van start zou gaan. Om de twee weken heeft een ander restaurant 2500 vierkante meter om gasten te ontvangen op een locatie waar industrieel erfgoed, creativiteit en culinaire kwaliteit samenkomen.

De begindatum is niet geheel toevallig gekozen: op 21 juli zou oorspronkelijk de Nijmeegse Vierdaagse van start gaan, traditioneel een periode waar de horeca in de stad goede zaken kan doen met de tienduizenden bezoekers voor het wandelevenement en de festiviteiten eromheen.

Aan in Nijmegen bekende restaurants Bistrobar Berlin en Bistrobar Bankoh de eer om het pop-up concept te openen. Van 21 juli tot en met 2 augustus zullen zij iedere avond minimaal 100 gasten bedienen met hun signature menu’s, wijnen en service.

Proefdruk Culinair Nijmegen
Foto: Van Leth Photography

Proefdruk Culinair Nijmegen

Het concept Proefdruk Culinair Nijmegen is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 024events, Papierfabriek Nijmegen en zeven Nijmeegse restaurateurs. Chantal Peters, eigenaar Papierfabriek Nijmegen: ‘Wij hebben de perfecte ruimte en de parkeergelegenheid om de restaurants de vrijheid te geven om zich allemaal op hun eigen manier te presenteren. Door ons samen sterk te maken willen we ervoor zorgen dat mensen, ondanks de omstandigheden, toch mooie herinneringen kunnen maken deze zomer.’

Dit zijn de deelnemende restaurants:

  • Bistrobar Berlin en Bistrobar Bankoh – dinsdag 21 juli – zondag 2 augustus
  • De Honneurs – dinsdag 4 augustus tm zondag 16 augustus
  • Restaurant Groenewoud – dinsdag 18 augustus tm zondag 30 augustus
  • Hotel Credible – dinsdag 1 september tm zondag 6 september
  • Foodbar De Pelgrim – dinsdag 8 september tm zondag 13 september
  • Renato’s Pizzeria – dinsdag 15 september tm zondag 20 september

De pop-up zal vervolgens op een verrassende manier worden afgesloten.

Vergaderlunch

De locatie en het concept lenen zich uitstekend voor ‘ruimtelijke’ vergaderlunches voor grotere groepen.

Dit is niet het eerste verzamelconcept waarin horecaondernemers in een stad zich verenigen. Eerder ging bijvoorbeeld in Utrecht al Werkspoorkade open, een tijdelijk terras waar brouwerij De Leckere het bier verzorgt, Evenementeninrichter Triomf het meubilair en aankleding en waar elke week een ander horecabedrijf uit de stad de kans krijgt het terras uit te baten.