Kopers voor failliet De Limonadefabriek

Kopers voor failliet De Limonadefabriek
De Limonadefabriek, (c) Roel Dijkstra Fotografie

Curator Edy Hoogendam heeft kopers gevonden voor De Limonadefabriek in Streefkerk. Dit drijvende paviljoen van Erik Hermans met restaurant, bistro, kookstudio en zes hotelkamers ging in juli 2020 failliet.

De Limonadefabriek in de haven van Streefkerk was als restaurant door Michelin bekroond met een Bib Gourmand, een beloning voor een goede prijs kwaliteit verhouding. Van de naam ‘De Limonadefabriek’ nemen de nieuwe eigenaren afscheid. ‘Deze is niet bij de koop inbegrepen, zo laat Edy Hoogendam weten aan Misset Horeca.

Nieuwe eigenaar De Limonadefabriek

De nieuwe eigenaren (Vink en Janse) zijn investeerders en gaan niet zelf de exploitatie doen. Wie dat wel gaat doen, is nog niet bekend of mag nog niet naar buiten. Ook makelaar Ingmar Bokma van Van de Weerd Horecamakelaars uit Utrecht -  die als tussenpersoon fungeert - kan hierover geen uitspraak doen.

De Limonadefabriek blijft horeca

Het complex krijgt straks wel weer een horecafunctie, zo laat Hoogendam weten. ‘De kopers hebben een deal gesloten over het paviljoen zelf, de volledige inventaris en de erfpacht en hun plan is om er horeca te gaan uitvoeren.’

Het drijvende complex blijft ook op haar huidige positie in Streefkerk liggen. Eerder gingen geruchten dat de ‘boot’ naar Dordrecht zou gaan. Maar dat gebeurt niet.

Volgens Hoogendam willen de nieuwe eigenaren de drempel van de zaak wat gaan verlagen en zijn er ook plannen om de fysieke toegang te verbeteren.

Over de overnamesom wil de curator geen uitspraken doen. Het complete restaurant stond voor het faillissement te koop voor bijna 1,5 miljoen euro.