Restaurants Lastage en Lazuur openen winkel Lafors

Restaurants Lastage en Lazuur openen winkel Lafors

Als horecaprofessionals werken de teams van het Amsterdamse sterrenrestaurant Lastage en zusje Lazuur al jaren samen met wijnimporteur Anfors Imperial. Samen starten ze nu een pop-up wijn- en delicatessenwinkel.

Chef Rogier van Dam en zijn partner Elise Moeskops kennen Hans Bijvoets sinds de oprichting van Anfors in 2002. De liefde voor het vak bracht hen destijds samen. Diezelfde toewijding zorgt er nu voor dat de Amsterdamse Helmersbuurt wordt getrakteerd op een wijn- en delicatessenwinkel.

In de Bosboom Toussaintstraat kunnen wijnliefhebbers en fijnproevers vijf dagen per week terecht bij Lafors. 'Er ontstaat ook moois door corona. We houden van ons werk en doen er alles aan mensen te blijven verrassen met heerlijke wijn en lekker eten', aldus Elise Moeskops en Hans Bijvoets.

Op het juiste moment

Het kwam allemaal samen. Hans: 'De wens om buiten de gebaande paden samen te werken was er al, de huidige situatie vraagt ook om creativiteit. De verhuurder van de leegstaande winkel gaf ons de kans om zes weken te laten zien wat we kunnen. Vandaar de ‘pop-up’ insteek. De chefs van Lastage en Lazuur doen niets liever dan ambachtelijk koken, onze wijnen staan bij hen op de kaart. De energie was goed, het plan was zo gemaakt. Afgelopen woensdag ontvingen we de sleutel en datzelfde weekend draaiden we proef.'

Wijn- en delicatessenwinkel Lafors

De winkel is vijf dagen per week geopend: van woensdag tot en met zondag van 11 tot 19.30 uur. De winkel is gevuld met huisgemaakte paté, ossenworst, soep en gerookte zalm, aangevuld met de ambachtelijke kazen van Bourgondisch Lifestyle, eerlijk brood van bakkerij MAMA, verse noten van Gotjé en ander lekkers. De meer dan 300 wijnen van Anfors Imperial komen uit toonaangevende wijngebieden in Europa. Elise: 'Samen vormen we Lafors, een team met productkennis en gastvrijheid als uitgangspunt. Ons doel nu is de favoriete wijn- en delicatessenwinkel in de Helmersbuurt te worden.'

Naast deskundig advies van de sommeliers en vinologen, ook over glaswerk, bewaarwijnen, schenktemperatuur, samenstellen van geschenkpakketten kunnen bezoekers ook kiezen de wijnen en delicatessen thuis te laten bezorgen. Online bestellen via de site om vervolgens af te halen in de winkel is ook mogelijk.