De Beren: driegangen keuzemenu voor thuis

De Beren: driegangen keuzemenu voor thuis
De Beren Thuis

Horecaketen De Beren komt met een 'Beren Dinerbox' voor thuis. De boxen bevatten geen vaste menu's; gasten kunnen zelf drie gangen kiezen.

Het plan om met maaltijdboxen te komen lag voor de corona uitbraak al op de plank bij De Beren, maar werd versneld opgepakt nu de horeca is gesloten.

De Beren dinerboxen worden thuisbezorgd (in de regio van een restaurant) of kunnen worden afgehaald in een van de vestigingen. De prijs van een driegangenmenu voor thuis bedraagt 23 euro. Dit is dezelfde prijs als in het restaurant. De box kan tot zeven dagen vooruit worden besteld.

De gerechten van het menu zijn voor 90 procent bereid en met de korte instructie kunnen mensen thuis simpel, snel en efficiënt een diner uitserveren

Hoewel het erop lijkt dat het initiatief volledig inhaakt op de huidige coronacrisis, is het idee voor De Beren Dinerbox nog voor de uitbraak van het virus ontstaan. ‘We wilden De Beren liefhebbers die om welke reden dan ook niet naar onze restaurants kunnen komen tegemoetkomen. De huidige situatie maakt dat we de box lanceren op het moment dat onze gasten er het meest behoefte aan hebben. Gasten kunnen thuisblijven, terwijl wij het restaurantgevoel bij hen thuis bezorgen,’ vertelt Melvin van der Wielen, directeur De Beren.

Uitbreiding bezorglijn

De Dinerboxen worden zelf samengesteld en kunnen worden voorzien van bijpassende wijnen. Zo kan men bij een aantal vestigingen ook een kerstmenu bestellen met winterse gerechten en luxe wijnen. Al met al speelt het nieuwe product in de bezorgmarkt onbedoeld in op de coronamaatregelen.

In de toekomst hoopt De Beren de box-lijn uit te breiden met bijvoorbeeld Paasbrunch – en BBQ boxen.