Maaltijden uit de muur bij Restaurant in Stolwijk

Maaltijden uit de muur bij Restaurant in Stolwijk

Restaurant de Nieuwe Polderkeuken van Frank Streefland in Stolwijk opent een culinaire snackmuur. In de automaten komen complete maaltijden zoals stampotten, Waardse sukade met eendenlever espuma maar ook snacks zoals bitterballen met zwarte truffel en Stolwijkse kaas.

Frank Streefland wil blijven ondernemen en nieuwe dingen bedenken, juist in deze onzekere tijd.  Maaltijden uit de muur passen daar bij volgens hem.

Op het dorpsplein in Stolwijk voor de deuren van de Polderkeuken/ Polderkamer wordt een groen vlonderterras gebouwd waardoor gasten het gevoel krijgen dat ze in een echt weiland staan, in de polder.

‘We gaan de deuren van de Polderkamer voorzien van snackautomatieken die gevuld zullen zijn met ambachtelijke en  lokale culinaire gerechten. Hierbij mogen de stamppotten dit seizoen uiteraard niet ontbreken en maken we ook wat warme culinaire gerechten voor de fijnproevers. Zoals rivierkreeft-hotdogs met kreeftenmayonaise en langzaam gegaarde Waardse sukade met eendenlever espuma en Hollandse aardappel. Deze trek je uiteraard uit de muur.’

‘Maar wat is een snackmuur zonder snacks? We hebben bijvoorbeeld Stolwijkse kaas-zwarte truffelbitterballen. En natuurlijk hebben we ook aan de vegetarische alternatieven gedacht. Ook hebben we diverse koude gerechten voor take-away zoals ons poldermodder dessert.'

Streefland maakt van de opening een momentje op vrijdag 5 februari. Burgemeester Roel Cazemier mag de automatiek officieel openen.

Snackmuur met ster op de Zwarte Cross

snackmuur zwarte cross

Rik Jansma van sterrestaurant De Basiliek in Harderwijk stond in 2019 met een culinaire snackmuur op de Zwarte Cross. Hij noemde het destijds een 'to go op topniveau.' Festivalgangers konden bijvoorbeeld Kemperlandhoen met zwarte truffelprei en Pata Negra-ham uit de automatiek halen. Of  gepocheerd hoeve-ei met kaviaar, bieslookmayonaise, crème fraîche en aardappel en lauwwarme croque monsieur met tomaat, kreeft en basilicum.