Restaurant Les Copains in Delft verder als delicatessenzaak

Restaurant Les Copains in Delft verder als delicatessenzaak
Debbie en Eric Ketel met tussen hen in Pascal Spierlings. Foto: Fred Leeflang

Debbie en Eric Ketel stoppen met Les Copains in Delft. De ondernemers openen met sommelier Pascal Spierlings op dezelfde locatie een delicatessenwinkel. 'We speelden al langer met het idee om te stoppen met ons restaurant en hebben in deze coronatijd gekeken naar wat we dan zouden willen doen', legt Eric de keuze uit.

Daarmee komt voor het echtpaar na 18 jaar een eind aan hun bekende visrestaurant aan de Breestraat. Eric Ketel: ‘Eind februari, begin maart willen we openen als delicatessenwinkel inclusief ruimte voor horeca met dagfunctie. Tot die tijd blijft het mogelijk om af te halen of maaltijden te laten bezorgen.’

Alles uit de zee

Ketel vertelt dat zijn vrouw en hij al langer met het idee speelden om te stoppen met het restaurant. ‘We zijn bezig geweest met verkoop, maar door de komst van corona zijn we ook gaan kijken naar de mogelijkheden om iets te doen wat dicht bij onszelf ligt. We staan erom bekend dat we alles uit de zee serveren en dat is het vertrekpunt geweest.’

Lunch

In de nieuwe zaak, die een andere nog geheime naam krijgt, is straks voor de helft ingericht als lunchroom met tien tot vijftien zitplaatsen en voor de rest als delicatessenwinkel. ‘Oesters, een gegrild visje, een broodje, het is straks allemaal te krijgen. Daarnaast kun je bij ons terecht voor olie, wijn en delicatessen. En ik denk erover na om op vrijdagavond een daghap te serveren in de avonduren.’

Afhalen en bezorgen

De overgang gaat geleidelijk, zo laat Ketel weten. ‘We gaan officieel open als delicatessenzaak als alles af is. Tot die tijd blijven we bezorgen en kunnen gasten bij ons afhalen. Niemand weet wat er allemaal nog op ons af komt, maar zoals het er nu naar uitziet, openen we eind februari of begin maart.’