Maurits van der Vooren (37) overleden

Maurits van der Vooren (37) overleden
Maurtis van der Vooren

Maurits van der Vooren, voormalig souschef van sterrestaurant Latour, is dinsdag 23 maart op 37-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.

Het overlijden van Maurits van der Vooren wordt gemeld door het Dutch Pastry Team. Van der Vooren was hier lid van, ook won hij in 2019 de Dutch Pastry Award.

In oktober vorig jaar werd er nog een groots benefiet diner voor Maurits georganiseerd voor een behandeling in Duitsland. De fooddesigner en patissier streed ruim een jaar tegen kanker en kreeg in Nederland het trieste nieuws uitbehandeld te zijn.

Het Maurits Healthy Dinner werd op maandag 26 oktober 2020 gehouden in Huis ter Duin in Noordwijk. Bevriende chefs en patissiers, met in totaal 15 Michelinsterren, kookten die avond een tiengangendiner. Van der Vooren werd na afloop onthaald met een daverend applaus.

De chef werkte in sterkeukens als De Vrienden van Jacob, De Zwethheul en Latour. Twee en een half jaar geleden begon hij voor zichzelf als patissier. ‘Ik werkte zeven dagen in de week, was steeds moe en had bloedverlies.’ De klachten werden door de huisarts in eerste instantie afgedaan als iets onschuldigs, totdat het tegendeel waar bleek te zijn: de diagnose darmkanker met uitzaaiingen in de lever werd gesteld. ‘En die in de lever kunnen ze niet opereren,' zei Van der Vooren eerder tegen Misset Horeca.

Maurits van der Vooren

Er werd gekozen voor de zwaarste chemokuur. ‘Na 700 uur kuren, was de tumor 1 centimeter kleiner geworden.’ De arts stelde daarop voor om zijn casus te delen met collega’s in binnen- en buitenland, waarop een Duitse arts reageerde met het nieuws dat er nog een behandeling mogelijk is. Helaas bleek deze ook niet effectief genoeg om Maurits te helpen.

De vakman laat een echtgenote en twee kinderen achter. Dinsdag 30 maart is de uitvaart van Maurits in Monster.