Wijnspecialist Elske Mostert naar Bar Bulot in Antwerpen

Wijnspecialist Elske Mostert naar Bar Bulot in Antwerpen
Elske Mostert. Fotocredits: Chantal Arnts

Elske Mostert, wine director van The Breda Group (Maris Piper, Breda en Guts) gaat het management van het nog te openen Bar Bulot in Antwerpen versterken.

Na wat verbouwing- en corona-tegenslagen hoopt de tweede vestiging van Bar Bulot, van Gert de Mangeleer en Joachim Boudens, in de zomer te openen met maître Elske Mostert. Samen met gastronomisch restaurant ‘Hertog Jan at Botanic Antwerp’ is Bar Bulot gevestigd in ‘Botanic Sanctuary Antwerp’, een 5 sterrenhotel t in het historische centrum van de stad.

Buitenlands avontuur

‘Na ruim 4 jaar bij The Breda Group in Amsterdam te hebben gewerkt, was ik gewoon op zoek naar een nieuwe uitdaging, vertelt Mostert. 'En dan liefst in het buitenland, zo was mijn plan. Ik heb Gert de Mangeleer en Joachim Boudens van Hertog Jan*** ooit ontmoet bij een galadiner dat zij met Hertog Jan verzorgden tijdens de 2018 editie van Toques & Clochers, het wijnevent met veiling in de Limoux. Ik was onder de indruk van de passie en het niveau waarop zij werkten. Sindsdien volg ik via de social kanalen en kwam zo een advertentie tegen waarop ik gesolliciteerd heb.’
Drie rondes, lange gesprekken en een assessment verder werd Mostert de nieuwe manager van het restaurant. ‘Het was superlang geleden dat ik echt gesolliciteerd had en de procedure was best spannend en grondig. Het goede gevoel wat ik al had over de beide mannen werd weer bevestigd. We hadden veel raakvlakken.’

Zoektocht naar medewerkers

Elske Mostert

Mostert wordt ook betrokken bij het aannamebeleid van het restaurant. ‘Begin deze maart werden de eerste vacatures in België uitgezet, waarbij Gert en Joachim de eerste schifting zullen doen. Daarna word ik betrokken bij het vervolg van de sollicitaties, van een eerste zoom ronde tot uiteindelijk live gesprekken. De bedoeling is dat ik uiteindelijk mijn eigen team vorm.’ Mostert zoekt met name fulltimers om een hecht team mee te bouwen. Ook Nederlanders worden uitgenodigd om te solliciteren.

‘Overigens verwacht ik dat het werken in België best anders zal zijn. Je merkt dat werken in de hospitality hier nog meer wordt gezien als een vak. In België heerst ook een andere eetcultuur dan in Nederlander, neem alleen maar de lunch bijvoorbeeld. Aan de andere kant kan ik wat Amsterdamse dynamiek inbrengen waar, vertelden ze mij, best behoefte aan is. Wat frivolere en relaxte bediening en misschien wat natuurwijnen op de kaart, wie weet?’

Koen Gussenhoven

Inmiddels is er woonruimte in Antwerpen geregeld en vertrekt ze per 1 april naar de Belgische havenstad. ‘Ik ben ook met een cursus Frans begonnen, dat is de andere taal van het land en dat moet je beter kunnen spreken dan alleen een paar wijntermen’, grapt Mostert. Inmiddels is ook de Nederlandse Koen Gussenhoven aangetrokken als chefkok van Bar Bulot. Gussenhoven werkte als souschef bij Maris Piper in Amsterdam en recent bij Mijn Keuken* in Wouw. Hij wordt, voor de opening van Antwerpen, eerst een aantal weken ingewerkt in de keuken van Bar Bulot Brugge.