Gert de Mangeleer en Joachim Boudens openen Hertog Jan at Botanic Antwerp

Gert de Mangeleer en Joachim Boudens openen Hertog Jan at Botanic Antwerp
Gert de Mangeleer en Joachim Boudens

Bijna drie jaar na de sluiting van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem kondigen topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens hun terugkeer naar de topgastronomie aan.

Naast een tweede vestiging van Bar Bulot, opent het duo in Antwerpen namelijk gastronomisch restaurant 'Hertog Jan at Botanic Antwerp'. Beide zaken zullen huizen in 'Botanic Sanctuary Antwerp', een 5 sterrenhotel met wellness- en meetingfaciliteiten dat in juni 2021 zijn deuren opent in het historische centrum van de stad.

Meer dan drie jaar geleden kondigden Gert de Mangeleer en Joachim Boudens de sluiting aan van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem. Het duo wilde ruimte creëren voor nieuwe ideeën en zaken. En dat deden ze ook. Intussen opende de Hertog Jan Restaurant Group de nieuwe L.E.S.S. Eatery op 't Zand in Brugge, dat met chef Ruige Vermeire na ruim een half jaar een eerste ster wist te verzilveren. Afgelopen zomer verhuisde L.E.S.S. Eatery tijdelijk (n.a.v. Covid-19) naar de voormalige Hertog Jan hoeve in Zedelgem, waar het onder de naam L.E.S.S. Summer Eatery veel gasten wist te ontvangen in openlucht. Ook hun nieuwe restaurant 'Bar Bulot', dat met chef Pieter Lefevere en gastheer Maxime Depreitere focust op een klassieke keuken, zag het licht in Brugge in 2019.

Hertog Jan at Botanic Antwerp

Maar de topgastronomie bleef wenken...De Mangeleer en Boudens denken hun niveau nog te kunnen overstijgen en hebben een bijzondere plaats gevonden waar ze nog eens het beste van zichzelf kunnen geven. Bij Hertog Jan at Botanic Antwerp zal het duo telkens twee weken per maand in hoogsteigen persoon hun gasten ontvangen. Het wordt een intieme zaak met 12 couverts in het historische kader van 'Botanic Sanctuary Antwerp', op de voormalige Elzenveld-site in Antwerpen. Met de heropleving van Hertog Jan in Antwerpen zullen ze de sfeer van weleer herscheppen in een intiem kader met een eigen serre, bijenkorven en kruidentuin.

Naast het gastronomische Hertog Jan opent het team van De Mangeleer en Boudens in hetzelfde hotel ook een tweede vestiging van Bar Bulot, hun à la carte brasserie. Aan het roer van Bar Bulot in Brugge staan gastheer Maxime Depreitere en Chef Pieter Lefevere die aan Frans-Belgische signatuurgerechten als tomaat garnaal en tournedos au poivre een hedendaagse uitvoering geven. Daarbij schenken ze vooral Franse en Europese wijnen. Bij Bar Bulot geniet je van onvervalste brasserieklassiekers, maar 'met een superieure kwaliteit, met een hoge afwerkingsgraad en met oog voor detail, zoals je dat gewoon bent van het Hertog Jan-team'  Wie aan het roer komt bij Bar Bulot in Antwerpen is op dit moment nog onduidelijk. Het duo is volop op zoek naar het perfecte team.

Gert de Mangeleer en Joachim Boudens, tijdens de uitreiking van de derde ster, in 2011.
Gert de Mangeleer en Joachim Boudens, tijdens de uitreiking van de derde ster, in 2011.

Eerste 5* superior hotel van Antwerpen

Achter de oude muren van Botanic Sanctuary Antwerp, een voormalige klooster gaan eeuwen erfgoed schuil. Botanic Sanctuary Antwerp wil een gevoel van vrijheid en luxe opwekken en wil de lat verleggen op vlak van sfeer, duurzaam design en innovatie en zet Antwerpen op de kaart als bestemming voor echte connaisseurs, fijnproevers, zakenreizigers, designliefhebbers, liefhebbers van luxe spa’s en shoppers. Botanic Sanctuary Antwerp wordt het eerste 5* superior hotel van Antwerpen en is tevens het eerste hotel van de stad dat lid is van Leading Hotels of the World. In de ontspannen sfeer die er heerst kunnen gasten genieten van uitzonderlijke gastronomie, eerlijke Belgische keuken, een ongeëvenaarde spa, een conferentiecentrum, een betoverende trouwlocatie, feestzalen en luxueuze gastvrijheid van de bovenste plank. Botanic Sanctuary Antwerp telt 109 kamers, suites en spa suites die zijn ondergebracht in het 15e-eeuwse klooster, verdeeld over vijf historische gebouwen. Botanic Sanctuary Antwerp opent in juni 2021 zijn deuren op de voormalige Elzenveld-site in Antwerpen.