Nieuwe zaak voor Saïd Maher en Richard van den Hoeven

Nieuwe zaak voor Saïd Maher en Richard van den Hoeven
Said Maher

Saïd Maher, voormalig eigenaar van Het Seminar in Zenderen, en Richard van den Hoeven, mede-eigenaar van Ledeboer in Almelo, starten samen een nieuw bedrijf in Hengelo.

De twee ondernemers Saïd Maher en Richard van den Hoeven starten nog deze zomer met Lust. ‘Overdag een moderne bakery en ’s avonds een bistro’, zegt Richard van den Hoeven over het nieuwe horecabedrijf. De twee kennen elkaar van De Broeierd in Enschede waar Maher (49) leermeester was voor Van den Hoeven (43).

Samen met een stille compagnon starten de twee Lust, op de plek waar Het Proeflokaal van de Twentse Bierbrouwerij ooit zat, naast techniekmuseum Oyfo. Het is een pand op een monumentaal industriecomplex met de naam Het Hazemeijer in Hengelo. Op loopafstand van het station.

Richard van den Hoeven
Richard van den Hoeven

‘Ik ken deze locatie al uit mijn tijd bij ’t Lansink toen we er een pop-up restaurant hadden. Tijdens de eerste lockdown zijn we het idee gaan uitwerken. Hoe, wat, de kosten? 60 procent van de financiering hadden we rond. Met hulp van leveranciers en eigen inbreng. Voor de overige 40 procent gingen we naar de bank, maar we kregen nul op rekest. Jammer. Maar gelukkig hebben we een stille partner gevonden die ons nu helpt met de financiering.’

De plannen staan en aan het interieur wordt gewerkt. ‘Binnen krijgen we 150 stoelen, buiten 80, maar we starten rustig met 50.’ Het duo wil in juni klaar zijn om te kunnen openen zodra dat is toegestaan. ‘Haasten om alleen met het terras open te kunnen,  doen we niet. Hoe zie je dat voor je? Onwerkbaar volgens mij. Bij regen mogen gasten niet eens naar binnen.’

Maher en Van den Hoeven gaan Lust niet zelf draaien. Daarvoor is een bedrijfsleider aangenomen. ‘Wij bemoeien ons op de achtergrond met Lust; Maher blijft bij De Zwaan in Delden werken.’

Gasten – passenten en museumbezoekers – kunnen bij Lust terecht voor koffie met gebak, high tea, lunch, borrel en diner. Op het menu ook freak shakes en andere verwenproducten. ’s Avonds is de zaak een toegankelijke bistro. Laagdrempelig. Geschikt voor museumbezoekers, voor gezinnen, maar ook weer voor passanten. Ook mensen die hun kind ophalen van de muziekschool in het pand kunnen bij Lust een drankje doen terwijl ze wachten.

Lust wordt hip, trendy en eigentijds, beloven Van den Hoeven en Maher. ‘We hebben gekeken naar wat er in Hengelo is maar vooral waar behoefte aan is. Een Bistro en bakery kent Hengelo niet. Dus serveren we hier straks niet alleen koffie met allerlei soorten zelfgemaakt gebak maar ook high tea.’

Said Maher

Said Maher slaagde in 2005 voor de proef van SVH Meestergastheer. Van 2002 tot 2018 was hij mede-eigenaar van Het Seminar in Zenderen. In 2018 verkocht hij exploitatie en vastgoed en ging voor de nieuwe eigenaar werken. Daarna werkte hij korte tijd voor het Nieuwe Diekhuus in Terwolde waarna hij aan de slag ging bij De Zwaan in Delden voor Alco van Berkel.

Richard van den Hoeve was samen met Lars van Galen eigenaar van ’t Lansink in Hengelo. Hij is nu horeca-adviseur en mede-eigenaar van Ledeboer in Almelo.