Duitse tweesterrenchef ontwikkelt culinaire attractie voor pretpark

Duitse tweesterrenchef ontwikkelt culinaire attractie voor pretpark

De Duitse tweesterrenchef Peter Hagen-Wiest van Ammolite in Rust werkt mee aan de nieuwste attractie van het mega-pretpark Europa-Park. Het wordt volgens het park een 'culinaire belevingsattractie voor alle zintuigen.'

De attractie krijgt de naam Eatrenalin en de eerste steen van een futuristisch gastronomie-concept is al gelegd. ‘Het restaurant dat in 2022 de eerste gasten ontvangt, maakt gebruik van de nieuwste mediatechnologieën, een innovatief attractie-ritsysteem en verrassende culinaire en creatieve content. De gasten zullen al dinerend een buitengewone reis door fantastische werelden beleven,’ roept Europa-Park in een persverklaring.

Initiatiefnemers zijn Thomas Mack (mede-directeur/eigenaar van Europa-Park) en Oliver Altherr (CEO van Marché International). Beiden hadden een visie over een 'restaurant van de toekomst' en zijn daarom een partnership aangegaan. Over Eatrenalin zeggen ze: ‘Ons doel is om gastronomie opnieuw uit te vinden en de gasten een emotionele beleving mee te geven. De tijd is aangebroken om bezoekers mee te nemen op een futuristische reis door verschillende werelden van genot, al hun zintuigen aan te spreken en te verbazen.’

Chef Peter Hagen-Wiest

Restaurant Ammolite in een vuurtoren in Rust is eigendom van de familie Mack. Chef Peter Hagen-Wiest gaat zijn culinaire know how inzetten voor Eatrenalin. Deze attractie/restaurant 'teleporteert' de gasten tijdens een bijna twee uur durende beleving door verschillende smaakwerelden. Na de opening van Eatrenalin in Rust zal het concept met behulp van investeerders uitgerold worden naar metropolen in de wereld zoals Shanghai en New York.

Naast het pretpark heeft Europa-Park ook zes themahotels, een camping en een zwembad. Het is nu al het grootste horecabedrijf op één locatie in heel Duitsland. In de food & beverage-afdeling zijn meer dan 1.000 medewerkers werkzaam in zo'n 75 restaurants en andere verkooppunten met in totaal meer dan 10.000 zitplaatsen. In de vijftien Europese landen in het park worden typische gerechten uit het betreffende land geserveerd.

Ammolite

Hotelrestaurant ‘Ammolite is bekroond met twee Michelin-sterren en Europa-Park is daarmee het enige park ter wereld met een dergelijke bekroning. Veel producten komen uit de regio en duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden.

Thomas Mack is samen met zijn broer Michael en zus Ann-Kathrin in 2020 nog uitgeroepen tot 'Hotelier van het Jaar'.