Daalder* van Dennis Huwaë verhuist naar locatie Edel

Daalder* van Dennis Huwaë verhuist naar locatie Edel

Nog geen half jaar nadat chef Dennis Huwaë met Daalder zijn eerste Michelinster ontving, verhuist hij zijn restaurant naar een nieuwe locatie.

Daalder verhuist naar de Postjesweg 1 in Amsterdam en neemt al het beste mee naar hun nieuwe locatie in Het Sieraad. Daar, in het voormalige Edel - dat de deuren sluit - vindt Dennis Huwaë de ruimte om zich opnieuw verder te onderscheiden. In smaak en sfeer.

Geheime verhuizing

In het geheim werd afgelopen weken verhuisd naar de nieuwe locatie. 'We hebben alle gasten gebeld die een reservering hebben gemaakt', vertelt de woordvoerder. Op de dag van de bekendmaking van de verhuizing, heeft het restaurant ook de deuren op de nieuwe locatie geopend.'

Foto's: Lyan van Furth, LvFFood.

Edel sluit de deuren

Restaurant Edel sluit definitief de deuren. Op die locatie wil Huwaë zijn sterrestaurant Daalder naar een hoger plan tillen. Maar de locatie aan de Lindegracht, waar Daalder voorheen zat gevestigd komt zeker niet leeg te staan. Een woordvoerder vertelt dat daar een nieuw concept komt, een waar Huwaë de ambitie heeft voor twee Michelinsterren. 'Intiem, een kleine zaak met een ruime omzet.' Over de sluiting van Edel zegt hij. 'Dennis haalde uit Edel - een wat laagdrempeliger concept - niet voldoende genoegen halen. 'Hij wil het naar een hoger plan tillen.'

Echt de ruimte

Huwaë: ‘Het is al jaren mijn droom een sterrestaurant te hebben dat ’t even anders doet zegt hij over Daalder op de nieuwe locatie. 'Een relaxte plek waar iedereen zich welkom voelt. Op het bord zijn we dat altijd geweest, maar nu pakken we écht de ruimte om die zaak te zijn.’ In het nieuwe Daalder kan Huwaë twee keer zoveel gasten ontvangen. Van dertig couverts is hij nu naar zestig zitplaatsen gegaan.

Onderscheiden

Sinds 2016 is Huwaë chef en mede-eigenaar van Daalder op de Lindengracht, waar eten op sterrenniveau wars is van plechtig gedoe of stijve bediening. Het voormalige bruin café in de Jordaan ontving in maart 2021 zijn eerste Michelinster. Toch zijn de ambities van Huwaë groter dan de 54m2 die zijn restaurant daar telde. In Het Sieraad krijgt Huwaë met zijn team de meters om zich nog verder te onderscheiden. En in een dynamische setting mensen samen te brengen.

Grafische vormen en streetart

‘Bij Daalder willen we zoveel mogelijk verschillende gasten aan tafel krijgen. Hier kan dat.’ Het gepoetste messing en marmer van hun thuis in de Jordaan maken op de nieuwe locatie van Daalder plaats voor neon, grafische vormen en street art.

Aan de Postjesweg barst de zaak van energie met een bar om de avond door te borrelen, de ronde 8-persoonsbooths waar groepen vrienden samen komen, en muziek die de avond ook op smaak brengt.

Gerechten verhuizen mee

De omgeving mag totaal anders zijn; het team serveert in hun nieuwe thuis alle Daalder-signaturen met datzelfde persoonlijke praatje aan tafel, die échte aandacht en met de relaxte maar precieze service. De ravioli met rode biet, de sate ayam-amuse, en Daalder’s iconische 'stroopwafel' – stuk voor stuk verhuizen ze mee. ‘Het beste keert terug. Maar in een heel andere setting.’

Over Dennis Huwaë

Hij mocht zijn loopbaan in de horeca dan als tiener bij McDonalds beginnen, Dennis Huwaë (1984) kookte zijn culinaire carrière grotendeels bij elkaar in tweesterrenrestaurants als Ciel Bleu**, Brouwerskolkje** en &Samhoud**. Daar ontwikkelde hij zijn kenmerkende stijl waarin hij met klassieke technieken inspiratie put uit internationale streetfood. Uit de wens om altijd de beste te zijn, verlegt Huwaë constant zijn eigen grenzen. Als chef en als ondernemer.

“Ik moeten elke dag een stapje beter. Voor de mensen om me heen, voor mezelf, en voor de stad. Mooie dingen maken en Amsterdam culinair op de kaart zetten – dat is wat ik wil. Amsterdam moet de culinaire hotspot van de wereld worden. Als wij daar onderdeel van kunnen zijn zou ik dat fantastisch vinden.”

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.