Drie Nederlandse chefs tussen 51 en 100 van World's 50 Best Restaurants

Drie Nederlandse chefs tussen 51 en 100 van World's 50 Best Restaurants
Jonnie en Thérèse Boer met de Amerikaanse topchef Grant Achatz en zijn vrouw bij de World's 50 Best Restaurants 2017.

De organisatie van The World's 50 Best Restaurants heeft de nummers 51 tot en met 100 bekendgemaakt van de nieuwste lijst. Daarin drie Nederlandse chefs, waarvan er één daadwerkelijk in Nederland werkzaam is: Jonnie Boer.

The World's 50 Best Restaurants wordt jaarlijks uitgebracht en traditiegetrouw onthult de organisatie voorafgaand aan het evenement ook een top 51 t/m 100. Dit jaar zijn daar drie Nederlandse chefs in te vinden.

De hoogst genoteerde Nederlandse chef is Nick Bril van het Antwerpse restaurant The Jane, op plek 66. Drie plekken lager staat De Librije van Jonnie & Thérèse Boer op plek 69. Het Zwolse driesterrenrestaurant was de afgelopen jaren telkens het hoogst genoteerde Nederlandse restaurant, met als hoogtepunt een 34e plek in 2017. Ten slotte staat op plek 100 restaurant Amber in Hong Kong, waar de Zeeuwse chef Richard Ekkebus over de keuken gaat.

Op dinsdag 5 oktober worden de nummers 50 tot en met 1 onthuld tijdens een feestelijk event in Antwerpen. Bekijk hierboven of hieronder de nummers 51 tot en met 100.

No.51: Nihonryori RyuGin, Tokyo, Japan
No.52: Uliassi, Senigallia, Italy
No.53: Nerua, Bilbao, Spain
No.54: St. Hubertus, San Cassiano, Italy
No.55: Chef's Table at Brooklyn Fare, New York, USA
No.56: Sud 777, Mexico City, Mexico
No.57: Brae, Birregurra Australia
No.58: Alchemist Copenhagen, Denmark
No.59: Schloss Schauenstein, Fürstenau, Switzerland
No.60: Mikla, Istanbul, Turkey
No.61: D.O.M., São Paulo, Brazil
No.62: Mingles, Seoul, South Korea
No.63: Sorn, Bangkok, Thailand
No.64: Core by Clare Smyth, London, UK
No.65: Dinner by Heston Blumenthal, London, UK
No.66: The Jane, Antwerp, Belgium
No.67: Oteque, Rio de Janeiro, Brazil
No.68: Alcalde, Guadalajara, Mexico
No.69: De Librije, Zwolle, Netherlands
No.70: Alinea, Chicago, USA
No.71: Vea, Hong Kong, China
No.72: Le Du, Bangkok, Thailand
No.73: Il Ristorante Luca Fantin, Tokyo, Japan
No.74: Quique Dacosta, Denia, Spain
No.75: Sazenka, Tokyo, Japan
No.76: La Cime, Osaka, Japan
No.77: Willem Hiele, Koksijde, Belgium
No.78: Brat, London, UK
No.79: Aponiente, El Puerto de Santa María, Spain
No.80: El Chato, Bogotá, Colombia
No.81: La Colombe, Cape Town, South Africa
No.82: Indian Accent, New Delhi, India
No.83: Epicure, Paris, France
No.84: Le Clarence, Paris, France
No.85 Lasai, Rio de Janeiro, Brazil
No.86: Restaurant David Toutain, Paris, France
No.87: Ikoyi, London, UK
No.88: Belon, Hong Kong, China
No.89: Amass, Copenhagen, Denmark
No.90: Mil, Cusco, Peru
No.91: La Grenouillère, La Madelaine-sousMontreuil, France
No.92: Fyn, Cape Town, South Africa
No.93: Gaa, Bangkok, Thailand
No.94: Arzak, San Sebastian, Spain
No.95: Kjolle, Lima, Peru
No.96: Astrid y Gastón, Lima, Peru
No.97: Attica, Melbourne, Australia
No.98: Alo, Toronto, Canada
No.99: L'Effervescence, Tokyo, Japan
No.100: Amber, Hong Kong, China